• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA PLANINARSKOM DOMU KAMENITOVAC GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD »BILOGORA«

U 2014. svečano proslavili 90. obljetnicu planinarstva u Bjelovaru

Najznačajnija vanplaninarska aktivnost bilo je prikupljanje ponuda i priprema za potpisivanje novog ugovora o najmu Planinarca. Od 1. siječnja potpisan je ugovor o zakupu planinarskog doma »Kamenitovac« u trajanju 10 godina s Bonus Plus j.d.o.o.

E-mail Ispis PDF

MAGLENČA Na planinarskom domu Kamenitovac u nedjelju 1. ožujka održana je godišnja izvještajna skupština bilogorskih planinara. Svojim dolaskom počastili su nas brojni gosti  iz susjednih PD »Borik« Đurđevac i HPD »Garjevica« Čazma te Damir Milak, vlasnik Autoprijevozničkog obrt Milak, Stjepan Kos, referent za civilno društvo  Bjelovarsko-bilogorske županije, Ana Vrhovnik,  predsjednica  Športske zajednice Grada Bjelovara te Pero Sabljak, vlasnik tesarsko-zidarskog obrta Sabljak. Posebno zanimljiv bio je dio skupštine pod razno gdje je naš dragi prijatelj Mladen iz čazmanskog društva izveo komični scenski prikaz »Štefa Zagorca«, a naš član Šeruga pročitao pjesmu koju je posvetio bilogorskim planinarima.

Od ukupno 40 izleta čak ih je devet bilo u inozemstvo, a izvan granica Lijepe naše posjetili smo BiH, Sloveniju, Srbiju i Austriju. Izletu u BiH na Visočicu, Igman, Kamešnicu i Šator planinu i Sloveniju na Bled, Viševnik i Boč imali su veliki broj sudionika i ostali su u posebnom sjećanju. Kroz 2014. godinu svečano smo proslavili 90. obljetnicu planinarstva u Bjelovaru. Taj događaj smo kroz godinu  obilježili svečanom skupštinom i nekoliko sjajnih projekcijama U društvu bogova Hermesa i Argusa, Peru i Ande, Uspon na Eiger i Austrijski tritisućnjaci. Na tradicionalnom 17. Proljeću na Bilogori ugostili smo oko 250 planinara iz 18 planinarskih društava. Najznačajnija vanplaninarska aktivnost bilo je prikupljanje ponuda i priprema za potpisivanje novog ugovora o najmu Planinarca. Od 1. siječnja potpisan je ugovor o zakupu planinarskog doma »Kamenitovac« u trajanju 10 godina s Bonus Plus  j.d.o.o. Učinci toga ugovora već su vidljivi po sviježoj uređenosti prizemlja Doma. S poboljšanjem vremenskih prilika radovi se nastavljaju na vanjskom dijelu pa će se ofarbati drvene pročelje doma i urediti okoliš Doma.

U 2015. planira se dosta atraktivnih izleta po Hrvatskoj i inozemstvu. Van granica se planira na Frušku goru, Švicarsku,  na Bitovnju i Vranicu u BiH, Logarsku dolinu u Sloveniji te planinu Prokletije  po dijelovima  Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu. U ožujku već 15. ožujka je tradicionalni 5.Križni put u Paulovcu , a samo tjedan dana kasnije idemo na Kozaru. U travnju je naša manifestacija „18.Proljeće na Bilogori“ na koju nam dolazi 200-300 planinara iz cijele Hrvatske. Od zanimljivih izleta po Hrvatskoj je Stap i Kamena galerija na Velebitu, južnodalmatinski otoci, Kestenijade, Bučijade ali i svi ostali izleti koje možete vidjeti na www.hpdbilogora.hr. Od ostalih djelovanja za javnost bi mogla biti zanimljiva mogućnost predavanja i projekcije Stipe Božića što će ovisiti o njegovoj zauzetosti.

Ažurirano ( Utorak, 03 Ožujak 2015 15:53 )