• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VI. KOLO II. HOL REGIJE CENTAR ZA POREDAK OD 7. DO 12. MJESTA

Bjelovarčanke nadigrale favorizirane gošće iz Zaprešića

Tandem Štimac-Mostovac izvanredno je vodio bjelovarske odbojkašice koje su u odlučujućim trenucima utakmice postupale po uputama Ane Marije Mostovac i vrlo lijepu i napetu utakmicu uspješno okončale

E-mail Ispis PDF

ŽOK BJELOVAR – OK NEBO 3 : 1  (25:22, 25:27, 26:24, 25:19)

BJELOVAR U 93 minute nadigravanja Bjelovarčanke su u subotu, 7. ožujka, nadigrale favorizirane gošće iz Zaprešića i tako zabilježile vrlo vrijednu pobjedu. Tandem Štimac-Mostovac izvanredno je vodio bjelovarske odbojkašice koje su u odlučujućim trenucima utakmice postupale po uputama Ane Marije Mostovac i vrlo lijepu i napetu utakmicu uspješno okončale.

U prvi set Bjelovarčanke ulaze nesigurno s tremom što gošće koriste stvarajući prednost od pet poena, tako da je Štimac bio prisiljen zatražiti time aut. Nakon toga vraćaju se u igru i sustižu gošće na poen razlike 20:21 te je trener gošći bio prisiljen zatražiti time aut. No, to kao da je naljutilo naše te uzimaju tri poena za redom i prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja seta.

U drugom maratonskom setu koji je trajao punih 28 minuta, niti jedna ekipa nije imala veću prednost od tri poena, tako da se rezultat lomio do samoga kraja. U samoj završnici gošće su bile s(p)retnije i poravnavaju rezultat.

Treći set ponovo donosi lijepu i atraktivnu odbojku, a probudila se najmlađa Andričević i s nekoliko odličnih smečeva uzdrmala protivnički blok. Kod rezultata 24:24 Sara Krmpotić s dva pametna servisa donosi vodstvo domaćim odbojkašicama.

Odlično motivirane domaće kreću silovito, raspucala se Jurišić, Andričević i Krmpotić, stvarajući razliku i do pet poena prednosti. Uporne gošće daju sve od sebe i uspijevaju zaostatak smanjiti na samo tri poena (22:19), ali  time autom Štimac zaustavlja nalet gošći, a Ana Marija Mostovac daje upute koje odvode ekipu do teške ali zaslužene pobjede.

–  Čestitam djevojkama na borbenosti, ispunjavanju trenerskih zahtjeva i pobjedi. Sretan sam što se Ana Marija Mostovac djevojačko prezime Štimac, vratila s rodiljskog dopusta u bjelovarsku odbojku i kao igračica sjela na trenersku klupu. Njeni savjeti su i te kako dobro došli u kritičnim fazama utakmice, što se na kraju odrazilo na pozitivan rezultat. I dalje ću morati biti na klupi, ali glavnu riječ imati će Ana Marija – izjavio je Stanko Štimac nakon utakmice.

Iduću utakmicu bjelovarke igraju u Dugoj Resi, a protivnice su im odbojkašice  Mladosti.

ŽOK BJELOVAR: Sara Krmpotić, Ana-Marija Užarević, Ivona Andričević, Dorotea Jelić-Balta,  Maja  Dragašević,  Vanessa Breškić,  Klara Jurišić, Marijana Lukačin, Ana Marija Mostovac Štimac.

Trener: Stanko Štimac.

OK NEBO: Sandra Dramac, Jana Gregurić, Andriana Marušić, Mateja Temić, Mateja Martić, Lara Adamić Golić, Nataša Dramac, Ana Habek, Mia Peharec, Iva Škribulja.

Trener: Alen Vrbanić

Školska sportska dvorana I. osnovne škole u Bjelovaru. Gledatelja 50.

Suci: Darko Torbašinović i Sanja Kolar (Čazma)

Ažurirano ( Nedjelja, 08 Ožujak 2015 23:31 )