• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KOŠARKAŠKA EKIPA BJELOWAR HAWKS TAKMIČI SE U CROHOOPS KOŠARKAŠKOJ LIGI

Mladi Bjelovarčani igraju košarku po NBA pravilima!

CroHoops liga predstavlja snažnu košarkašku organizaciju s visokom kompetitivnom razinom igrača iz A1 i A2, a ističe i nekoliko internacionalnih igrača te naših reprezentativaca

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Kako Bjelovar ekvivalentno napretku infrastrukture i financiranja konstruktivnih projekata postaje sve urbaniji, tako se to efektivno odražava između ostaloga i na područje sporta. No, kako je sve u korelaciji jedno s drugim, kao što je i uloga sporta promicanje grada te poticanje zdrave kulture življenja često je sam sport koji prvenstveno pozitivno utječe na razvitak grada i ljudski duh, a ljudi su pak pokretač tog grada. Svaki napredak iziskuje ulaganje truda pojedinaca pa su se zato prepoznavši potrebu da potaknu aktivan način života u svojoj zajednici posvetili i bjelovarski mladići već poznati kao pokretači mnogih projekata te se iskazali i ovom prilikom.

Dosadašnji organizatori raznih događaja u Bjelovaru poglavito sportskih okvira, poput B-daya, i Badnjak Hakla te sudionici mnogih Streetball natjecanja i turnira po cijeloj Hrvatskoj, takozvana skupina PART, počela je ambiciozan projekt ušavši svojim trudom u CroHoops košarkašku ligu kao ekipa Bjelowar Hawks. CroHoops liga predstavlja snažnu košarkašku organizaciju s visokom kompetitivnom razinom igrača iz A1 i A2, a ističe i nekoliko internacionalnih igrača te naših reprezentativaca. CroHoops je takozvana izvan serijska košarkaška liga u kojoj se igra 5 na 5 igrača po 12 ekipa, a sama igra je sukladna NBA pravilima. Igra se odvija svake godine uglavnom na parketima u gradu Zagrebu uz poneke iznimke s gostovanjima. Ljetni dio lige odvija se od svibnja do rujna, sa stankom od druge polovice srpnja do druge polovice kolovoza, a "zimska liga" počinje u prosincu i traje do travnja.

Konstantnom naporu da bi se regularnost natjecanja održala na najvišoj mogućoj razini pridonose timovi rostera sastavljenih od igrača visoke kvalitete koji bi parirali i prosječnim ekipama »Prve hrvatske košarkaške lige«.  CroHoops liga je što se tiče uvjeta ekvivalenta najvišim standardima odigravanja utakmica. Svaka utakmica popraćena je uz minimalno dva suca, semafore, snimke s cijele utakmice, čistače parketa, praćenje statistike, a igra je redovito popraćena u medijima uz mnogobrojnu publiku na tribinama.

Kapetan igrača Tomislav Butina objasnio nam je kako je sve počelo uspjehom »Bjelovar Hawksa« na Noćnom haklu koji je najjači streetball turnir u Hrvatskoj. Tada ga je nakon turnira kontaktirao poznati poznanik glazbeni producent Marko Tomasović, menadžer jedne od ekipa u CroHoops ligi te izvijestio o mogućem ispadanju Cvjetno Blitza, jednog od timova iz CroHoops lige.

– Tada sam prepoznao priliku da se kao jedan od priznatih timova pojavimo na inicijalnoj prijateljskoj utakmici te se naša tendencija za pristupanjem ostvarila nakon odlično odigrane tekme kao Bjelovar Hawks protiv prošlogodišnjeg prvaka Savica Citya uz prisustvo Marjana Crnogaja predsjednika lige i ponekih skauta. Bjelovar Hawksi nakon toga uspjeli su pristupiti u CroHoops ligu preuzevši mjesto ispalih Cvijetno Blitza i svoj prvi natjecateljski nastup imali su 11. siječnja 2015 god. protiv Dubrava Yellow Hilla u sportskoj dvorani Boćarski dom te "otvorili" sezonu dominantno s pobijedim predvođeni pridruženim Julijanom Zadravcem – kaže Tomislav Butina, kapetan ekipe.

Nažalost u trenutnom odigravanju zimske lige teret im je negativan naslijeđeni rezultat od Cvjetno Blitza u omjeru 0-6 no Bjelovar Hawksi računaju na osvajanje ljetne lige ukoliko bi redovno zaigrali svi s njihovog »rostera«. Uz početne probleme zbog financija i odstupana ponajboljih igrača zbog nedostatka sponzora, Bjelowar Hawksi imali su zahtjevan put do posljednje pobijede od trenutno deset odigranih utakmica u Ligi. Za sada se drže na tri pobijede i sedam poraza. Najteže je iza njih i sada vjeruju da će ih povratak svih igrača s početnog rostera značajno pojačati kako bi bitno podigli svoju kvalitetu i nastavili još konkurentniji. Ovosezonski roster Bjelovar Hawksa sastavljen je od najboljeg što Bjelovar ima za ponuditi uz dva zagrebačka »Cibonaša«.

Ekipu Bjelowar Hawksa čine:

PG Tomislav Butina 180cm (c)

PG Juraj Čanić 176cm

PG Ivan Nikolic 197cm

PG/SG Filip Fila 180cm

G Marko Toth 188cm

G Hrvoje Held 185cm

SG Kruno Pokas 188cm

SG Julijan Zadravec 188cm

SF Mislav Hrestak 188cm

SF Dejan Hrlec 190cm

SF Fran Regina 201cm

PF Nikola Jurajec 195cm

PF Adam Ralica 196cm

C Miro Lovric 195cm

C Melkior Baranovic 212cm

Ažurirano ( Četvrtak, 12 Ožujak 2015 19:30 )