• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ČLANOVI KETTLEBELL KLUBA BJELOVAR NA PRVENSTVU HRVATSKE U GIREVOY SPORTU I 2. ZAGREB OPENU

Bjelovarska štafeta zlatna, a Bjelovarčani ukupno drugi na prvenstvu Hrvatske

Prvi put iz bjelovarskog kluba nastupila su i dva natjecatelja u profesionalnim kategorijama gdje se radi sa girijama od 32 kg. Hrvoje Horvat u kategoriji preko 95 kg osvaja srebrnu medalju na prvenstvu hrvatske i brončanu na Zagreb openu u disciplini biathlon, dok u istoj kategoriji Vanja Selak osvaja brončanu medalju na prvenstvu

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Članovi kettlebell kluba Bjelovar u nedjelju, 29. ožujka, nastupili su na prvenstvu Hrvatske u girevoy sportu i na drugom po redu međunarodnom natjecanju Zagreb open, koje se održavalo u Sesvetama.

Na natjecanjima je sudjelovalo oko 100-tinjak natjecatelja. Bjelovarski klub ostvario je odlične rezultate što je doprinijelo u ukupnom plasmanu za 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske.

Zlatne medalje osvojili su: Dejan Capardača u diciplini long cycle do 78 kg; te isto tako srebrnu medalju na Zagreb openu. Saša Murahovski u disciplini biathlon do 73 kg; te brončanu medalju na Zagreb openu.

Igor Golubić zlato osvaja do 85 kg u biathlonu, a na Zagreb openu broncu. Dok Ivan Franjčić osvaja zlato u disciplini biathlon preko 95 kg i na prvenstvu Hrvatske i na Zagreb openu. U istoj kategoriji Siniša Sudarević osvaja srebrnu medalju.

Još jedno srebro osvaja i Zlatka Keres u disciplini snatch preko 68 kg.

Svi su nastupili u amater kategoriji, muškarci s girijama od 24 kg, a žene s girijama od 16 kg.

Prvi put iz bjelovarskog kluba nastupila su i dva natjecatelja u profesionalnim kategorijama gdje se radi sa girijama od 32 kg. Hrvoje Horvat u kategoriji preko 95 kg osvaja srebrnu medalju na prvenstvu hrvatske i brončanu na Zagreb openu u disciplini biathlon, dok u istoj kategoriji Vanja Selak osvaja brončanu medalju na prvenstvu.

Osim pojedinačnih natjecanja, ekipe su nastupile i u štafeti, gdje se petero natjecatelja izmjenjuje svake 3 minute i nastupaju sa girijama od 24 kg.

Bjelovarska štefeta je nastupila u sastavu: Hrvoje Horvat, Vanja Selak, Ivan Franjčić, Dejan Capardača i Siniša Sudarević, i osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju u konkurenciji 5 timova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Dečki su napravili 233 ponavljanja, što je bilo više nego dovoljno za zlatnu medalju i slavlje.

– Natjecanje je bilo odlično organizirano i zahvaljujem se organizatorima iz Kettlebell kluba Sparta koji su to odradili vrhunski. Čestitke i našim natjecateljima kluba koji su svi opet odradili svoje najbolje rezultate i još jednom pokazali da smo u samom vrhu ovog dizačkog sporta u regiji. Koristim priliku da najavim slijedeće veliko natjecanje koje će se održati u listopadu u Bjelovaru, gdje smo mi organizatori. Biti će to peto po redu međunarodno natjecanje i Hrvatski savez nam je ponovo dodijelio organizaciju kupa hrvatske  – kaže Vanja Selak, trener i predsjednik kluba.

Ažurirano ( Petak, 03 Travanj 2015 09:46 )