• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I. KOLO HRVATSKE ATLETSKE LIGE SJEVER (HALS)

Prvo mjesto osvojili: Jurica Kovačić, Marija Beljan i Ivana Zeljko

Iz ovih odličnih rezultata na početku sezone vidljivo je da dolaze nove snage iz atletske škole AK Bjelovar

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN Proteklog vikenda u dvodnevnom nadmetanju u Varaždinu na stadionu Slobode, održano je I. kolo HALS-a. Prvi dan startali su najmlađi limači, limačice te mlađi kadeti i kadetkinje njih 242  iz 22 atletska kluba.  AK Bjelovar nastupio je sa limačicama: Mia Rakoci, Iva Šimić, Lana Patekar, Nina Batužin, Dora Patekari Ivana Šimić. Najuspješnije bile su: Mia Rakoci, 2. mj. na 60 m i Iva Šimić. 2. mj. u vortex.

Sjajan uspjeh limača Ante Krešić vortex 1. mj. u vortex i 3. mjesto. na 60 m.

MLAĐE KADETKINJE: Anja Kranjčević, Rebecca Devčić, Vilma Rajič, Martina Pokos i  Lucija Marušić,  Osvojile su 5. mjesto u štafeti 4 x 60 m.

MLAĐI KADETI: Mario Katić, Ante Prskalo, Jan Murić, Marko Čižmešija, i Dominik Poljak. Najbolji rezultat postigli su u štafeti 4 x 60 m osvajanjem 5. mjesta.

Drugi dan startalo je 251 atletičar i atletičarka iz 24 atletska kluba i gosti iz Slovenije. Starije kadetkinje startale su odlično, Marija Beljan osvojila prvo mjesto u skoku u vis i  5 mj. na 100 m prepone i 2. mj. u štafeti 4 x 100 m. Dora Dent pravi atletski dragulj iz natjecanja u natjecanje sve uspješnija odlično istrčala 300 m u vrlo jakoj konkurenciji i osvojila 2. mjesto, a u štafeti 4 x 100 m zajedno sa Ninom Draclin bile su glavne uzdanice, odlično istrčale svoje dionice zajedno sa Marijom Perić.

Jurica Kovačić svoj prvi nastup ove godine u kategoriji starijih kadeta na 100 m prepone okrunio je sjajnom pobjedom, što reći, razvija se u vrsnog preponaša. Jurica je istrčao i 300 m i zauzeo 9. mj.

Kod mlađih juniorki, odličan rezultat polučila je Ozana Ivančan na 600 m osvajanjem 4. mjesta.

U konkurenciji seniorki 1. mjesto za Ivanu Zeljko u skoku u vis sa preskočenih 160 cm i 3. mjesto na 100 m.  Ivana Muić osvojila je 4. mj. na 100 m. Amalka Palijan 4. mjesto na 100 m prepone. Seniori također postigli su odlične rezultate  3. mjesto u skoku u dalj Armin Mašinović i 8. mjesto na 100 m. Gordan Klasić 4. mjesto na 100 m i u skoku u dalj  i 4. mjesto Josip Slivar u bacanju kugle sa hicem 12,78 m.

Iz ovih odličnih rezultata na početku sezone vidljivo je da dolaze nove snage iz atletske škole AK Bjelovar.

Ažurirano ( Utorak, 28 Travanj 2015 11:19 )