• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MALI NOGOMETAŠI U-9 IZ HERCEGOVCA NA VELIKOM MEĐUNARODNOM DJEČJEM NOGOMETNOM TURNIRU U AUSTRIJSKOM MJESTU GABERSDORF NEDALEKO GRAZA

Hercegovčanski Hajduk nadigrao Fiorentinu

U utakmicama po skupinama Hajduk je svladao Fiorentinu rezultatom 2:0, remizirao sa slovenskom Jareninom (1:1) i austrijskom DSV Fortuna (1:1), te izgubio od austrijskog TUS St.Stefan im Rosental (1:3)

E-mail Ispis PDF

GABERSDORF Tijekom vikenda hercegovčanski Hajduk sa selekcijom početnika U-9 nastupio je na velikom međunarodnom dječjem nogometnom turniru u austrijskom mjestu Gabersdorf nedaleko Graza –  »13. Internationales Pichler Bau Pfingstjugendturnier 'Gabersdorf 2015'«. Na turniru je u četiri kategorije nastupilo 86 klubova iz 6 zemalja – Austrije, Slovenije, Italije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske. Hajduk iz Hercegovca bio je jedini predstavnik iz Hrvatske.

S ukupno osvojenim 9. mjestom svi su u klubu bili zadovoljni, iako se uz malo više sreće moglo dospjeti i u samu završnicu turnira. Hercegovčani će ovaj nastup pamtiti, prije svega, po velikoj utakmici protiv talijanske Fiorentine, koja je bila veliki motiv svim igračima.

U utakmicama po skupinama Hajduk je svladao Fiorentinu rezultatom 2:0, remizirao sa slovenskom Jareninom (1:1) i austrijskom DSV Fortuna (1:1), te izgubio od austrijskog TUS St.Stefan im Rosental (1:3).

U obje remizirane utakmice mali igrači Hajduka su bili daleko bliži pobjedi, ali nedostatak koncentracije u završnici napada te olako primljeni pogodci zbog nesmotrenosti u fazi obrane, u konačnici ih je stajao lakšeg suparnika u završnici turnira.

U utakmicama po skupinama izdvajamo trostrukog strijelca Virovitičanina Doriana Barčan.

U završnici turnira Hajdukovci su za protivnika dobili slovensku Iliriju iz Ljubljane, koja ih je nadigrala rezultatom 2:0.

Pobjednik turnira je postao Sturm Graz koji je u finalu svladao slovački Spartak iz Trnave 3:1.

Za Hajduk su nastupili: Ivano Cjetojević, Josip Fadljević, Mateo Varga, Fran Ščuković, Pavle Gelenčir, David Krmela, Juraj Fadljević, Mihael Vosmek, Dorijan Keserin, Dorian Barčan i Jure Kasumović.

Strijelci su bili Dorian Barčan (3), te Pavle Gelenčir (1) i David Krmela (1).

Inače, tijekom cijelog turnira igrače je pratila kiša koja im je otežavale igre na terenu.

Ažurirano ( Utorak, 26 Svibanj 2015 21:25 )