• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJAVLJEN 23. »MEMORIJALNI TURNIR JOSIP BUKOVIĆ, IVICA ŠALJAK, JOSIP VUKELIĆ«

Prvi puta u povijesti međusobnu utakmicu odigrat će klubovi dva herojska grada: Knina i Vukovara

Čast da otvori ovaj Memorijalni turnir pripala je hrvatskom generalu i počasnom građaninu Bjelovarsko-bilogorske županije Mladenu Markaču

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – DRAGANAC Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predstavnici NK Draganca te HVIDR-e Čazma, jučer, 1. lipnja, najavili su 23. »Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić« koji će se održati 20. lipnja u Dragancu. Na turniru će sudjelovati NK »Vukovar 91« i NK »Dinara« iz Knina.

S obzirom da se ove godine obilježava i 20 godina oslobođenja Hrvatske, od vojno redarstvene akcije »Bljesak« i »Oluja«, simbolično će prvi puta u povijesti međusobnu utakmicu odigrati klubovi dva herojska grada, Knina i Vukovara.

– Ovaj turnir ide već 23. godinu, a ekipa Dinama odigrala je prvu memorijalnu utakmicu. Tu su još gostovali NK »Vukovar«,  NK »Hrvatski dragovoljac« iz Zagreba, te Tigrovi. Ove godine po prvi puta u Draganac dolazi  NK »Dinara« iz Knina i NK Vukovar 91 iz Vukovara – naglasio je predsjednik nogometnog kluba Draganec Vilim Sabolić.

– Interes HVIDR-e u organizaciji Memorijalnog turnira je očuvanje sjećanja na Domovinski rat te na žrtve koje su poginule u Domovinskom ratu s područja bivše općine Čazme. Riječ je o tri pripadnika koji su bili aktivni igrači našeg kluba, a konkretno riječ je o Josipu Bukoviću koji je poginuo na zapadno slavonskom ratištu, Josipu Vukeliću koji je život izgubio na istočno slavonskom ratištu, te Ivici Šaljak, koji je poginuo na masleničkom ratištu kao vozač sanitetskog vozila – istaknuo je Željko Živoder, potpredsjednik HVIDR-e Čazma.

– Danas mi je posebno drago da ovdje vidimo jednu sportsku aktivnost koju su pokrenuli ljudi iz njihovog nogometnog kluba, dakle tri naša sugrađana iz Draganca iz područja Čazme su poginuli u Domovinskom ratu i njihovi suigrači ih nisu zaboravili. Ja bih rekao i sumještani zato što ukupnost ovog memorijalnog turnira obuhvaća cijeli kraj.  Sjećanje na njih trojicu ostaje trajno u našem kraju, stoga zahvala ide organizatorima, i to NK Dragancu i HVIDR-i Čazma. Pozivam sve koje imaju želju i volju doći na nogometni turnir, da učestvuju u događaju sportskog tipa, i da na taj način sudjeluju i u komemoraciji – zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Čast da otvori ovaj Memorijalni turnir pripala je hrvatskom generalu i počasnom građaninu Bjelovarsko-bilogorske županije Mladenu Markaču.

Ažurirano ( Utorak, 02 Lipanj 2015 14:18 )