• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ČLANOVI FOX-A, NAJBOLJEG I NAJTROFEJNIJEG BJELOVARSKOG TAEKWONDO KLUBA NASTUPILI SU NA PRESTIŽNOM TURNIRU U AUSTRIJSKOM INNSBRUCKU WTF G-1 AUSTRIAN OPEN

Helena Mrzljak zlatna, Sara Rajčević brončana

Ekipu Foxa vodili su treneri Sanela Tolić Medak i Kristijan Cvetković dok je trener nacionalnog tima bio Feđa Medak. Klub se ovom prilikom zahvaljuje sportskoj zajednici grada Bjelovara na posuđenom kombiju dok su troškove puta, goriva foksići snosili sami

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – INNSBRUCK Članovi Fox-a, najboljeg i najtrofejnijeg bjelovarskog taekwondo kluba nastupili su na prestižnom turniru u Austrijskom Innsbrucku WTF G-1 Austrian Open. Turnir svjetske G-1 serije okupio je oko 2000 natjecatelja iz 40 zemalja svijeta te se održavao na 18 borilišta istovremeno, a Fox je bio jedini predstavnik grada i županije s devet natjecatelja i dva natjecatelja u nacionalnom timu. Iako je ovo razina turnira gdje većina ili gotovo nitko od bjelovarskih sportaša nije nastupio foksići često nastupaju na najjačoj svjetskoj razini te se znaju osladiti i pokojom medaljom i peharom.

Najsjajnije odličje ostvarila je Helena Mrzljak u juniorskoj kategoriji do 59kg,. Helena je redom pobjeđivala borce iz Nizozemske, Srbije, Hrvatske, Portugala da bi u finalu pobijedila reprezentativku Srbije i zasluženo uzela zlatnu medalju.

Sara Rajčević juniorka do 63kg okitila se brončanom medaljom. Sara je slavila u tri borbe protiv Njemice, Finkinje i Švicarke da bi u borbi za srebrnu medalju od nje bila bolja članica Njemačkog nacionalnog tima. Marta Kvež pobijedila je u dvije borbe predstavnike Srbije i Azerbejdžana  da bi u borbi za medalju izgubila od predstavnice iz Amerike.

– Zadovoljna sam plasmanom – kaže Sara –  ali mislim da je plasman mogao možda biti i bolji. Ali, što je tu je. Slijedi kraj školske godine, a zatim ljetne pripreme za jesensku sezonu. Nema ni dana odmora, još se mora poraditi na kondiciji i brzini. Spartanski treninzi... – kaže u šali Sara i s osmijehom na licu se raduje novoj sezoni turnira.

Ena Šimunic pobijedila je u prvoj borbi Njemicu, a drugu borbu izgubila od Francuskinje.

Sven Petreković prvu borbu je pobijedio njemačkog predstavnika, a u neizvjesnoj borbi izgubio od juniorskog olimpijskog pobjednika.

Lovro Mavrlja, Tesa Rajčević, Renee Kuleš, Marija Sabljak izgubili su odmah svoje prve borbe iako su pokazali da su vrhunski borci, nedostajalo je malo sportske sreće.

Nastupilo je još dvoje foksića Lara Petek i Marko Erjavac, ali u sastavu nacionalnog tima.

Lara Petek izgubila je prvu borbu, dok je Marko predstavnika Bavarske TKD unije pobijedio prekidom, a izgubio slijedeću borbu od predstavnika Azerbejdžana.

Ekipu Foxa vodili su treneri Sanela Tolić Medak i Kristijan Cvetković dok je trener nacionalnog tima bio Feđa Medak. Klub se ovom prilikom zahvaljuje sportskoj zajednici grada Bjelovara na posuđenom kombiju dok su troškove puta, goriva foksići snosili sami.

Ekipa Foxa počinje s pripremama za polaganje crnih pojasa te pripreme za novi pothvat u Poljskoj na WTF G-1 serije turnira, a trener Feđa ide u Skradin pripremat kadetsku reprezentaciju Hrvatske te ga očekuje početkom sedmog mjeseca kadetsko prvenstvo Europe.

Ažurirano ( Srijeda, 03 Lipanj 2015 11:58 )