• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI BREVETO 300

Bjelovarčanka Nensy – prva koja je odpedalirala biciklističku vožnju od 335 km u Hrvatskoj

Uz Nensy, ovu napornu biciklističku vožnju, čiji je predstavnik i organizator Audax Club Parisien, završili su još i Bjelovarčani: Damir Benkus, Dražen Pleško i Senad Begiću, svi članovi biciklističkog kluba Gema

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Breveto ili randonnee je organizirana ekstremno duga biciklistička vožnja. Biciklisti koji se u ovoj disciplini nazivaju »randoneri« trebaju po neoznačenoj trasi proći kontrolne točke i stići do cilja unutar zadanog vremena.

I ove je godine održan bjelovarski breveto čiji su učesnici krenuli u subotu, 13. lipnja, u 6 sati iz Bjelovara. Trasa u dužini 327,7 kilometara vremenski je bila ograničena na 20 sati u kojem je svi biciklisti moraju završiti.

Na cilju nema pobjedničkog postolja, a najveća im je nagrada što su odvezli ovu zahtjevnu trasu i pobijedili sami sebe. Upravo je to uspjelo Neni Gašparec - Nensy, Damiru Benkusu, Draženu Pleškou i Senadu Begiću, jer to je ekipa koja je odpedalirala 335 km. Posebno se istaknula Nena Gašparec te postala prva Bjelovarčanka koja je odvozila ovu napornu biciklističku vožnju, čiji je predstavnik i organizator Audax Club Parisien, u Hrvatskoj.

Na startu svaki sudionik dobiva kontrolni karton (brevet card) i plan puta (cue sheet ili road book) čiju trasu vozači moraju poštivati. Na trasu su postavljene kontrolne točke na kojima se sudionici zaustavljaju i potvrđuju kontrolni karton. Osim ukupnog vremenskog ograničenja vozači moraju poštovati i vremenske prozore svake kontrolne točke. Trasa breveta kreće od Bjelovara prema sjeveroistoku, preko Bilogore u Podravinu.

Značajnija mjesta prolaska breveta su: Veliko Trojstvo – Šandrovac – Kloštar Podravski – Ferdinandovac (1. KT) – Molve – Hlebine – Koprivnica – Majurec (2. KT) – Sveti Petar Čvrstec – Cirkvena („Dirigenti i mužikaši“) – Farkaševac – Čazma – Popovača (3. KT) – Kutina – Lipik – Pakrac (4. KT) – Uljanik – Hrastovac – Garešnica – Berek – Ivanska – Bjelovar (CILJ).

Ažurirano ( Ponedjeljak, 15 Lipanj 2015 22:13 )