• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


VELIKI USPJESI BJELOVARSKIH TAEKWONDAŠA

Golec na Europskim igrama osvojio povijesnu medalju za Hrvatsku, a Horvat odlazi na Univerzijadu

Osim što ova medalja ima povijesnu ulogu jer je osvojena u muškom taekwondou na 1. Europskim igrama, valja naglasiti da ona Vedranu nosi novih 14,4 bodova na WTF rankingu. Luka će predstavljati svoje Sveučilište u Zagrebu i svoj Kineziološki fakultet. Nastupit će kao član hrvatskog reprezentacije, Hrvatskog Taekwondo University Team-a.

E-mail Ispis PDF

POVIJESNA MUŠKA MEDALJA NA EUROPSKIM IGRAMA

Ime Bjelovarčana Vedrana Goleca trajno će biti upisano u povijest Europskih igara kao prve muške taekwondo medalje za Lijepu našu koju je osvojio kao član zagrebačkog TKD kluba Jastreb u glavnom gradu Azerbajdžana – Baku. Vedran je osvojio brončanu medalju kroz 3 pobjede (2 u sistemu eliminacija i 1 kroz repasaž).

U 1. kolu savladao je francuskog natjecatelja Omar El Yazidija rezultatom 10:7, u 2. kolu grčkog natjecatelja Konstantinosa Gkoltsiosa rezultatom 15:11 (koji je u 1. kolu savladao poznatog i renomiranog Britanskog natjecatelja Mahama Choa), nakon čega u polufinalu biva poražen od mladog Ruskog natjecatelja Vladislava Larina (juniorskog viceprvaka Europe 2009 i brončanog s ovogodišnjeg Seniorskog prvenstva svijeta). Iza toga Vedran potvrđuje svoju medalju kroz repasaž savladavši iskusnog 32-godišnjeg Nizozemskog natjecatelja Jeroena Wanrooija rezultatom 5:7. U Olimpijskoj kategoriji +80kg predstavnik domaćina Radik Isaev (zlato SP 2015, zlato EP 2014 i bronca SP 2013) potvrdio je status najboljeg i na 1. Europskim igrama, dok Vedranov protivnik, Ruski natjecatelj Radik Isaev biva srebrni u do kraja neizvjesnoj borbi s konačnim rezultatom 4:3.

Osim što ova medalja ima povijesnu ulogu jer je osvojena u muškom taekwondou na 1. Europskim igrama, valja naglasiti da ona Vedranu nosi novih 14,4 bodova na WTF rankingu.

Vedran se u ponedjeljak  vraća u »jastrebovo gnijezdo« iz kojeg će za par dana ponovo odletjeti put Irana gdje će stjecati nova iskustva sa onima koji dominiraju u muškom taekwondo svijetu i gdje će se pripremati za predstojeći nastup na 1. Grand prixu u Rusiji.

LUKA HORVAT ODLAZI NA UNIVERZIJADU

Iz tabora zagrebačkog taekwondo kluba saznali smo vijest da će u srpnju na svjetskoj Univerzijadi u južnokorejskom gradu Gwangjuu nastupiti i Bjelovarčan Luka Horvat.

Ovo je 28. ljetna Univerzijada, a održat će se od 3. do 14. srpnja. Luka će predstavljati svoje Sveučilište u Zagrebu i svoj Kineziološki fakultet. Nastupit će kao član hrvatskog reprezentacije, Hrvatskog Taekwondo University Team-a. Na samoj Univerzijadi natjecat će se dva dana. Prvo će odraditi pojedinačni nastup 10. srpnja u kategoriji seniora do 80kg. Taj dio turnira boduje se i za svjetski i olimpijski ranking kao G2 turnir. A tri dana kasnije ,zajedno s ostalim dečkima iz ekipe, borit će se na ekipnom natjecanju.

Napomenimo i da je Luka Horvat aktualni studentski prvak Hrvatske u kategoriji do 80 kilograma.

Sretno!

Ažurirano ( Utorak, 23 Lipanj 2015 10:44 )