• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN 23. MEMORIJALNI TURNIR JOSIP BUKOVIĆ, IVICA ŠALJAK, JOSIP VUKELIĆ

Po prvi puta odigrana utakmica između Vukovara '91 i NK Dinare iz Knina

Na taj način dala se zaslužena počast i dvadesetoj obljetnici od vojno redarstvenih akcija Oluja i Bljesak

E-mail Ispis PDF

GORNJI DRAGANAC 23. Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukelić, održan je u Gornjem Dragancu nedaleko od Čazme, a pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Riječ je o Memorijalnom turniru koji se održava već dvadeset i tri godine,  u spomen na poginule branitelje nekadašnje članove i igrače NK Draganac Josipa Bukovića, Ivicu Šaljka i Josipa Vukelića . Njima u čast položeni su vijenci i zapaljene su svijeće, pa je tako položilo vijenac i zapalilo svijeće i izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Bajsom koji je Memorijalni turnir i otvorio.

Lijepo je čuvati sjećanja na Domovinski rat i na poginule kolege branitelje. Nažalost u Domovinskom ratu poginulo je puno naših hrvatskih branitelja, a veliki broj njih je s područja naše županije. Moramo ih se sjećati jer oni su ti koji su s velikim srcem išli u rat. Meni je drago da sam ovdje i da vidim kako se suborci i mještani sjećaju svojih kolega i prijatelja. To treba podržati. Tu ljudsku notu sjećanje i želju da takvo nešto ne padne u zaborav, rekao je župan Bajs otvarajući je 23. Memorijalni turnir Josip Buković, Ivica Šaljak, Josip Vukolić. Župan Bajs prenio je i pozdrave generala Mladena Markača koji nažalost zbog drugih obveza nije mogao prisustvovati Memorijalnom turniru.

Inače na Memorijalnom turniru u Gornjem Dragancu odigrane su dvije prijateljske utakmice ona između domaćina i veterana NK Dinamo iz Zagreba, a po prvi puta teren u Gornjem Dragancu bio je teren gdje su nogometnu sreću okušali i nogometni klubovi iz Vukovara – Vukovar ' 91 i iz Knina NK Dinara. Na taj način dala se zaslužena počast i dvadesetoj obljetnici od vojno redarstvenih akcija Oluja i Bljesak.

Ažurirano ( Četvrtak, 25 Lipanj 2015 18:31 )