• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽUPAN DAMIR BAJS PODRŽAO JADRANSKU PUSTOLOVINU SPORTSKE UDRUGE ARGO

U lađi od Šibenika, preko Splita, Omiša i Korčule do Doline Neretve

Bjelovarsko-bilogorski lađari u posljednjih četiri godine održavanja Maratona lađa uspjeli su ostvariti odlične rezultate ulaskom među prvih deset ekipa, a 2011. osvojili su izvrsno četvrto mjesto

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Župan Damir Bajs podržao je Jadransku pustolovinu Sportske udruge Argo, pustolovinu prijateljstva, povijesti i spajanja zelene i plave Hrvatske.

Naime, prije osam godina skupina entuzijasta okupila se sa željom sudjelovanja na Maratonu lađa koji se održava u Neretvanskoj Dolini. Naravno, jedan od osnovnih preduvjeta za uspješno natjecanje je posjedovanje vlastite lađe. I tako 2010. godine bjelovarsko-bilogorski lađari dobili su na posudbu lađu iz mjesta Rogotin iz Doline Neretve. Vrijedne ruke lađu su obnovile i koristile posljednjih pet godina. Sada je došlo vrijeme da se na iskazanoj gesti i zahvale i lađu vrate vlasniku. U međuvremenu članovi udruge njih dvadesetak uz pomoć majstora Darka Freliha izradili su svoju lađu, a opet uz pomoć nacrta prijatelja iz Doline Neretve.

Povratak lađe kući bjelovarsko-bilogorski lađari obilježit će Jadranskom pustolovinom. Naime, 25. lipnja u lađi će odvoziti dionicu Šibenik – Split dugu 75 kilometara uz stajanje u Primoštenu, Rogoznici i Trogiru. Dan kasnije pred njima je dionica Split – Sućuraj duga 85 kilometara uz stajanje u Omišu i Makarskoj. Trećeg dana svoje Jadranske pustolovine pridružuju se trideset kilometarskoj 2. Lađarskoj regati Kneža – Korčula. Nakon nje lađa će put Doline Neretve.

Bjelovarsko-bilogorski lađari u posljednjih četiri godine održavanja Maratona lađa uspjeli su ostvariti odlične rezultate ulaskom među prvih deset ekipa, a 2011. osvojili su izvrsno četvrto mjesto.

– Maraton lađa koji se održava u Dolini Neretve možda nije vezan uz nas i čovjek ne bi rekao da lađari našeg područja imaju tradiciju da sudjeluju na jednom takvom sportskom, ali i kulturnom dešavanju. Međutim, prije osam godina krenulo se u jedan projekt, projekt koji je zaživio i naša ekipa je uvijek tamo. Naša ekipa ima i rezultate i nakon osam godina se vidjelo da se može doći do rezultata i oni su uložili veliku  želju, znanje, treniranje i trud i nas predstavljali na Maratonu lađa. Danas smo ovdje radi jedne posebne akcije Jadranske pustolovine. Entuzijasti su na svom početku dobili pomoć od prijatelja iz Doline Neretve. Dobili su lađu na posudbu koju sada vraćaju i mislim da je to jedan lijepa gesta prijateljstva između dva kraja, između zelene i plave Hrvatske – istaknuo je župan Bajs.

Inače, Jadranska pustolovina bit će dobra priprema i uvod bjelovarsko-bilogorskim veslačima za ovogodišnji Maraton lađa koji se održava u kolovozu.

Ažurirano ( Četvrtak, 25 Lipanj 2015 19:04 )