• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U SUPERCROSSU U GORNJOJ PETRIČKOJ

Golac odstartao zadnji i završio prvi

Natjecanje je posjetilo i veliki broj gledatelja koji su prepoznali kvalitetu i ljepotu ovog sporta te su došli podržati vozače i uživati u njihovoj brzini, snazi i umijeću vožnje

E-mail Ispis PDF

GORNJA PETRIČA Povodom Dana Općine Ivanska – Ivanje 2015. u Gornjoj Petričkoj održano je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u supercrossu te je odvezena pozivna trka u motokrosu. Odazvao se je veliki broj vozača iz cijele lijepe naše među  kojima su bili najbolji vozači koji se natječu i na evropskim natjecanjima, Matej Jaroš iz Požege , Marko Leljak iz Križevaca, Matija Kelava, Igor Emakora i mnogi drugi.

Najzanimljiviji su bile klase 50 i 65 i neizostavne dvije djevojčice iz tih klasa Mia Ribić i Enola Šamu. U klasi 85 uz Patrika Ujčića, Miišel Filipaja i Kristijana Jakopeca.

Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a koja je ujedno bila, uz Općinu Ivanska, pokrovitelj ovoga natjecanja predstavljao je Mihael Golec, u klasi mx 85, učenik 7. razreda II. osnovne škole Bjelovar koji je osvojio prvo mjesto. Druga utrka mu je bila posebno zanimljiva jer je zbog nezgode na startu odstartao zadnji, ali je do kraja trke završio na prvom mjestu što je gledateljima bilo posebno zanimljivo. Mihael je vozač MCK Gornja Petriča i sveukupno je drugi vozač u ukupnom poretku u motokrosu u Hrvatskoj. Vozio se i trening po dvije vožnje supercrossa te jedna vožnja motokrosa.

Natjecanje je posjetilo i veliki broj gledatelja koji su prepoznali kvalitetu i ljepotu ovog sporta te su došli podržati vozače i uživati u njihovoj brzini, snazi i umijeću vožnje. Moramo napomenuti da je motokros staza Gornja Petrička jedina staza u našoj županiji, nakon dobro poznate staze Podgarić, i nadamo se kako će motokros ponovo zasjati i u našoj županiji.

Ažurirano ( Petak, 26 Lipanj 2015 15:41 )