• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


I. FESTIVAL ULIČNE ODBOJKE »BJELOVAR 2015«

Nastupile najmlađe odbojkašice iz Bjelovara, Čazme i Daruvara

Mlade odbojkašice pozdravio je gospodin Željko Jurčević, dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, a u ime pokrovitelja Festival odbojke otvorila je gospođa Lidija Novosel

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara u nedjelju, 28. lipnja, održan je na bjelovarskom korzu I. festival ulične odbojke »Bjelovar 2015« na kojemu su nastupile najmlađe odbojkašice iz Bjelovara, Čazme i Daruvara.  Mlade odbojkašice pozdravio je gospodin Željko Jurčević, dopredsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, a u ime pokrovitelja Festival odbojke otvorila je gospođa Lidija Novosel.

Na prvom igralištu dimenzija 2x3 metra nastupale su odbojkašice rođene 2006. godine i mlađe u odbojci jedan na jedan, a nakon toga zaigrale su djevojčice rođene 2004. godine i mlađe u odbojci dva na dva. Na drugom igralištu igrala se mini odbojka tri na tri, a sudjelovale su djevojčice rođene 2002. godište i mlađe.

U super mini odbojci jedan na jedan nastupilo je deset djevojčica, koje su igrale po jednostrukom bod sistemu na jedan dobiveni set do 15 poena. Prva tri mjesta pripala su Bjelovarčankama. Zlatom se okitila  Nika Juren, srebro je pripalo Meri Premuš Štimac, a broncu je osvojila Lana Demić.

U natjecanju dva na dva igralo se na dva dobivena seta, a nakon jednostrukog bod sistema ponovo su prva tri mjesta pripala bjelovarskim odbojkašicama. Zlato je pripalo paru: Lorena Muhar - Tara Jovičić, srebro paru Lana Demić – Meri Premuš Štimac, a broncu osvaja par Danica Vasiljević – Nika Juren.

U mini odbojci tri na tri igralo se do petnaest poena na dva dobivena seta. Nakon zanimljive i neizvjesne borbe zlatom se okitila bjelovarska trojka: Aurora Grzelja, Karla Skukan i Ela Kolarek. Srebro je pripalo ekipi Čazme I. koja je nastupila u sastavu: Rebeka Kočonda, Matea Svjetličić i Valentina Viščević, a broncu odnosi druga ekipa Čazmanki u sastavu: Paula Agatić, Ivona Pirak i Ida Ivačević.

Po završetku turnira Stanko Štimac predsjednik ŽOK-a Bjelovar nije krio oduševljenje dobrom organizacijom i prikazanom odbojkom, te izjavio da će ulična odbojka postati tradicija u Bjelovaru, te    pomakom termina na kraj školske godine očekuje mnogo više odbojkašica.

Ažurirano ( Srijeda, 01 Srpanj 2015 14:08 )