• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SKUPŠTINA ŠPORTSKE ZAJEDNICE BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE

Županija planira izgradnju 12 novih objekata, od toga sedam manjih dvorana

Među nove projekte spada i ugovor koji smo nedavno potpisali o izgradnji bazena u Velikom Grđevcu, vrijedan 19 milijuna kuna, koji će djelomično biti financiran i novcem iz Europske Unije – rekla je Đurđica Ištef-Benšić

E-mail Ispis PDF

VELIKA PISANICA Redovna skupština Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije održana je u ponedjeljak, 29. lipnja, u Športsko-rekreacijskom centru »Kukavica«. Predsjednik Športske zajednice Fredi Pali, i tajnik Tomislav Flinta, pozdravili su nazočne članove skupštine i određivanjem zapisničara i čitanjem dnevnog reda otvorili su sjednicu.

Nazočne je nakon otvaranja sjednice kao gošća pozdravila zamjenica župana Đurđica Ištef-Benšić. Ištef-Benšić osvrnula se na rebalans koji je Županija prošle godine morala napraviti, nakon kojeg je Športska zajednica ostala bez dijela novca koji je bio predviđen za financiranje tijekom cijele godine. Zahvalila se nazočnima što su unatoč tome uspjeli izvući najbolje od takve situacije te se pobrinuli u prvom redu za sportske klubove i djelatnike, što je i zadaća Športske zajednice.

– Nažalost, znamo da predviđen novac koji se izdvaja za sport i Športsku zajednicu ovisi o punjenju proračuna, pa je tako sredinom godine moralo doći do rebalansa. Unatoč tome, planovi za dalje se rade i razvijaju, pa tako od postojećih 160 sportskih objekata, u koje su uključena igrališta, stadioni, dvorane i ribnjaci, planiramo izgradnju 12 novih objekata, od čega su 7 manje dvorane. Naime, znamo da unatoč broju sportskih objekata postoje još i pojedine škole koje nemaju  adekvatne sportske terene za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Među nove projekte spada i ugovor koji smo nedavno potpisali o izgradnji bazena u Velikom Grđevcu, vrijedan 19 milijuna kuna, koji će djelomično biti financiran i novcem iz Europske Unije – rekla je Đurđica Ištef-Benšić te se osvrnula i na provođenje plana javno-privatnog partnerstva za nedovršene dvorane u Hercegovcu i Velikoj Pisanici.

Prema ostalim točkama dnevnog reda, podneseno je Izvješće o radu u 2014. godini, Financijsko izvješće za 2014. godinu te Izvješće nadzornog odbora Športske zajednice prema kojem nisu utvrđene nepravilnosti u radu Športske zajednice tijekom cijele prošle godine. Izvješća su  jednoglasno usvojena, uz napomene članova skupštine kako treba voditi brigu o novcu jer Županija kasni s isplatom novca prema planiranim ratama, što je i prošle i ove godine stvaralo određene probleme u radu Športske zajednice. Usvojene su i izmjene i dopune statuta Športske zajednice prema novom Zakonu o udrugama, i još jednom se ukazalo na problem dobivanja liječničkih potvrda za sportaše, jer na području županije još uvijek nema licenciranog liječnika sportske medicine.

Ažurirano ( Četvrtak, 02 Srpanj 2015 11:46 )