• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ZATVORENI TRENING AIRSOFT KLUBA C.A.T BJELOVAR

Ratne operacije na Bilogori u šumi nedaleko Dobrovite

S Bjelovarčanima tenirali su još airsoft klubi: Vukovi Koprivnica, FOX Zagorje iz Zaprešića i Deth Angelsu iz Čakovca i Thor Čazma te nekoliko slobodnjaka koji ne pripadaju ni jednom klubu

E-mail Ispis PDF

VIŠNJEVAC Na Bilogori, u šumi nedaleko obiteljskog imanja Dobrovita, jučer, 5. srpnja, vodile su se »prave« ratne operacije. Naime, 40 ljudi ljubitelja adrenalina i ljubavi prema prirodi okupilo se na zatvorenom treningu u organizaciji Airsoft kluba C.A.T Bjelovar.

Riječ je o vojnom simulacijskom sportu, sličnom Paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike promjera 6 milimetara. Airsoft se razvio u Aziji (Japanu i Hong Kongu) prije 30 godina, gdje je zbog strogih zakona teško legalno dobiti oružje. Airsoft je postao popularan u Hrvatskoj prije 10 godina. Igra je realna i nije ograničena na uski dio terena kao Paintball nego se koriste svi pristupačni objekti i priroda, tako da je spektar djelovanja neograničen. Igrači se podijele u dvije ekipe. Svaka ekipa ima svoj tabor. Natječu se tko će prije obaviti nekoliko zadataka. Igrač koji je pogođen diže ruku u zrak i kaže – Pogođen sam. Nakon toga odlazi u MASH (bolnica) gdje mora ostati 15 minuta te se poslije ponovo vraća u igru.

S Bjelovarčanima tenirali su još airsoft klubi: Vukovi Koprivnica, FOX Zagorje iz Zaprešića i Deth Angelsu iz Čakovca i Thor Čazma te nekoliko slobodnjaka koji ne pripadaju ni jednom klubu. Trening je trajao od 10 do 17 sati, a nakon toga svi igrači su nastavili druženje uz roštilj i pokoje pivo.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Srpanj 2015 09:09 )