• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA SVJETSKOM KUPU U GABALIU U GAĐANJU ZRAČNOM PUŠKOM ODGAĐAO SVOJ NAJBOLJI REZULTAT U KARIJERI

Bjelovarčanin Petar Gorša osvojio brončanu medalju i osigurao nastup na Olimpijskim igrama

Hvala svima koji vjerujete u mene i podupirete me na mom sportskom putu – napisao je Gorša na svom facebook profilu koji je član »SD Dalmacijacement« iz Solina

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.hrvatski-streljacki.hr Foto: Facebook

Na svjetskom kupu u Gabaliu u gađanju zračnom puškom Bjelovarčanin Petar Gorša, 10. kolovoza,  osvojio je brončanu medalju te srušio svoj i državni rekord. Ovom medaljom Gorša je ispunio kvotu za Olimpijske igre. Sudjelovati će na svojim trećim olimpijskim igrama. Nakon Pekinga i Londona vidjeti će i Rio de Janeiro. Na svjetskom kupu u Gabali u gađanju zračnom puškom Petar odgađao svoj najbolji rezultat u karijeri te je popravio državni rekord za 3,2 kruga što mu je donijelo i finale uz sigurnu vizu za OI. Na ovom svjetskom kupu u ovoj disciplini dodjeljuju se tri (3) kvote, a pošto se u finale plasiralo čak šest strijelaca koji su već imali osvojene kvote, Petar je osigurao kvotu i prije finala.

U finalu je bila vrlo izjednačena borba za medalje u kojoj je Petar malo posustao tek pred kraj ali je dovoljno dobro gađao za osvajanje brončane medalje. Ovo mu je druga velika medalja u posljednjih mjesec dana (srebro na EI u Baku-u MK puškom u trostavu). Čestitamo! Borna Petanjek kao naš drugi natjecatelj zračnom puškom osvojio je 48. mjesto sa 620,0 krugova od 110 natjecatelja. I žene su nastupile u istoj disciplini, a Hrvatska je imala Tanju Perec (56./112) te Sandru Pavlić (95./112). MK pištoljem na 50 metara Uroš Kačavenda jedini je prošao eliminacije (554 krugova) dok to nije uspjelo Vladi Cindriću (539) te Željku Posavcu (523). MK pištoljem na 25 metara Vlatka Pervan je osvojila 32. mjesto sa 574 kruga (85 natjecateljki). Eliminacije MK puškom na 50 metara prošli su Bojan Đurković (621,4kruga) i Ivica Štritof (618,1 krug) dok Petar Gorša sa 614,5 krugova nije prošao dalje.

Hvala svima koji vjerujete u mene i podupirete me na mom sportskom putu – napisao je Gorša na svom facebook profilu koji je član »SD Dalmacijacement« iz Solina.

Ažurirano ( Utorak, 11 Kolovoz 2015 20:17 )