• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN PRVI TURNIR TROFEJ RENO VINEK

Bjelovarske stolnotenisačice i stolnotenisači približili se mastersu

Ovim turnirom i otvaranjem sezone ciljevi kluba su ispunjeni a kada se na idućim turnirima priključe Inga Varga, Petar Ljevaković, Filip Ščuric, Dominik Frtalj koji su iz opravdanih razloga izostali možemo očekivati i bolje rezultate

E-mail Ispis PDF

OPATIJA U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza proteklog vikenda u Opatiji je održan prvi turnir trofej Reno Vinek, koji se odigrava četiri puta godišnje i sa kojeg po 16 najboljih na kraju sezone se kvalificira u svakoj kategoriji  na masters koji se održava u Puli.

Stolnoteniski klub Bjelovar je zastupalo petero natjecatelja – Malešević Ema, Grgić Ivana, Dolenec Matea, Malešević Inga i Ščuric Ivan. Već na startu sezone, nakon mukotrpnih priprema se pokazao kvalitetan stolni tenis na zavidnom nivou, a i bjelovarske stolnotenisačice i stolnotenisači su ostvarili svoje ciljeve i tako se približili mastersu.

U kategoriji mlađih kadeta Ščuric Ivan u razigravanju po grupama zauzeo je drugo mjesto porazom od Dragun Luke iz Dugog sela 0/3 i pobjedom nad Zagrepčaninom Kotrle Patrikom  3/0. U 1/16 finala Ščuric se lagano obračunava sa Martinec Hrvojem iz Zaboka 3/0, da bi bio zaustavljen u 1/8 finala od Leona Šanteka iz Ljubeščice 0/3 igrača koji je suvereno osvojio prvo mjesto bez izgubljenog seta.

Malešević Inga natjecala se u duploj kategoriji tj. mlađim kadetkinjama i kadetkinjama i ostvarila identične rezultate 1/8 finala, tako da se s razlogom može nadati mastersu u dvije kategorije. U kategoriji mlađih kadetkinja Malešević u razigravanju po grupama zauzima drugo mjesto pobjedama nad Borovec (Varaždin) 3/0 i Pešut (Vinkovci) 3/0, a porazom od Tene Kovaček (Varaždin)1/3. Nakon iscrpnih pet setova u izjednačenoj borbi Malešević je poražena u 1/8 finala od Nike Sušac iz zagrebačke Mladosti.

Drugi dan u kadetkinjama preslika prvog dana, ali ovaj put bolja je bila također Zagrepčanka Arapović Hana. Najdalje je dogurala kadetkinja Ivana Grgić koja se do 1/4 finala lako obračunala sa svojim protivnicama redom pobjedivši Dariu Arapović (stk dr.Časl) 3/0, Luciu Sitar (Varaždin) 3/1, a u 1/16 finala Janju Matijašec iz Ljubeščice 3/0. U 1/4  inala Grgić je poražena od prve nositeljice Klare Bardač iz zagrebačke Mladosti.

U kadetkinjama je još nastupila i Dolenec Matea kojoj je ovo prelazna godina iz mlađih kadetkinja u stariju kategoriju i koja se oprostila od takmičenja u razigravanju po grupama s jednom pobjedom i dva poraza, ali od koje se u budućnosti očekuje više. Ovim turnirom i otvaranjem sezone ciljevi kluba  su ispunjeni a kada se na idućim turnirima priključe Inga Varga, Petar Ljevaković, Filip Ščuric, Dominik Frtalj koji su iz opravdanih razloga izostali možemo očekivati i bolje rezultate.

Ažurirano ( Utorak, 22 Rujan 2015 10:20 )