• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRVENSTVO HRVATSKE U DALJINSKOM JAHANJU ZA MLADE KONJE

Laura Šapić i Frula – državne prvakinje na utrci za mlade konje

Na ovoj utrci dodijeljena je i nagrada »Best condition« za konja u najboljoj kondiciji i tu je nagradu uvjerljivo osvojila Laurina Frula

E-mail Ispis PDF

VELIKA PISANICA Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju za mlade konje na kojem je sudjelovalo 12 jahačih parova održano je prošle subote, 26. rujna, u Kukavici. Održale su se utakmice za mlade konje u kategoriji 5-godišnjaci utrka od 60 km, 6-godišnjaci utrka od 80 km. Trebala se održati i utrka 7-godišnjaci na 100 km, ali nije, zbog toga nije bio prijavljen niti jedan jahači par. Utakmica se održala u iznimno teškim uvjetima jer je teren bio mokar i sklizak zbog kiše koja je padala uoči same utakmice.

Na utrci 5-godišnjaka slavila je Vitina Tea na grlu Luna iz KK Hrvatski Sokol Vukovje, drugi je bio Dominik Šebalj na grlu 54 Finesa iz KK Hiperion dok je treće mjesto zauzeo Nino Radošević na grlu 270 Anabella iz KK Furioso.

U kategoriji šestogodišnjaka na 80 km pobijedila je Laura Šapić na grlu Frula iz KK Špar i time postala državna prvakinja. Na istoj utrci drugo mjesto zauzela je Dinka Kovačević na grlu Gidran 38 Saba iz KK Husar.

Na ovoj utrci dodijeljena je i nagrada »Best condition« za konja u najboljoj kondiciji i tu je nagradu uvjerljivo osvojila Laurina Frula.

Do kraja jahače sezone ostaje još samo jedna utrka koja je na rasporedu 24. listopada u Pazinu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Rujan 2015 10:20 )