• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Maja Ivičić pobijedila na Prvenstvu županije u dresurnom jahanju

Malo klupsko prvenstvo održano je među domaćim jahačicama iz konjičkog kluba »Bjelovar«. Nastupile su dvije jahačice: Rahela Karanović na Tulasi i Mia Šelović na Rukmini

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na prvom prvenstvu županije u dresurnom jahanju koje je organizirao Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije u nedjelju, 27. rujna, nastupila je u nedjelju samo jedna jahačica; Maja Ivičić na kobili Celine i kastratu Cedric. Jahao se test E3, a kobila Celine je dobila više bodova pa je Maja postala prva pobjednica županijskog prvenstva u dresurnom jahanju. Održana je i utakmica u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom na kojoj je bio prijavljen samo jedan jahač; Fran Nekvapil iz Konjičkog kluba Hrvatski soko Vukovje na kobili Hladini. On je jahao individualni FEI test za drugu kategoriju u kojem je zaradio 62 posto. Gostujućim jahačima sudila je Senka Budimir.

Malo klupsko prvenstvo održano je među domaćim jahačicama iz konjičkog kluba »Bjelovar«. Nastupile su dvije jahačice: Rahela Karanović na Tulasi i Mia Šelović na Rukmini. Rahela je imala prvi nastup u životu, a odjahala je za 60,41 što je odlično za početnicu. Mia Šelović je odustala u sred testa zbog neposlušnosti konja. Domaćim jahačicama sudio je Steward Zlatko Kramarić. U revijalnom nastupu husarskih dvojki nastupio je samo jedan natjecateljski par iako ih je bilo najavljeno čak pet.  Igru zajedničkog jahanja u paru na pješčanom manježu odradili Zlatko Kramarić i Dominik Jus. I njihov nastup je naišao na divljenje i pljesak.

Prvenstvo je otvorila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika koja je rekla da je konjički sport tradicionalan na ovim prostorima od davnina, te da je lijepo vidjeti da se mladi ljudi bave uzgojem i radom sa plemenitim životinjama. Grad Bjelovar podupire uzdržavanje jednog od dva terapijska konja koji su besplatno na raspolaganju osobama s invaliditetom u konjičkom klubu »Bjelovar«.

Ažurirano ( Četvrtak, 01 Listopad 2015 11:21 )