• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


7. KUP GRADA BJELOVARA U STOLNOM TENISU

Ivana Grgić osvajanjem trećeg mjesta ostvarila najbolji rezultat u karijeri

U polufinalu je nedostajalo snage nakon prethodnog iscrpnog meča, gdje juniorska reprezentativka Karla Franović pobjeđuje 3/0 i ulazi u finale

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U organizaciji stolnoteniskog kluba Bjelovar proteklog vikenda, 27. i 28. rujna, održan je sedmi po redu kup grada Bjelovara u stolnom tenisu, turnir koji se svake godine tradicionalno održava u sklopu proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Turnir je i ove godine okupio velik  broj natjecatelja njih 330 iz 52 Hrvatska kluba, a turnir su otvorili zamjenica župana Đurđica Ištef Benčić, zamjenica gradonačelnika Jasna Višnjević i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš koji je pohvalio visoku razinu organizacije turnira i sam se uvjerio zašto ljudi iz cijele Hrvatske svake godine rado dolaze u Bjelovar u sve većem broju. Obećao je i pomoć te buduću suradnju oko organizacije turnira da dobije međunarodni karakter narednih godina.

Novitet ove sezone s obzirom na masovnost turnira da se boduje za rang listu sa 0,7 bodova, tako da nije ni kvaliteta izostala, gdje se u dva dana moglo vidjeti pregršt zanimljivih susreta i sve što Hrvatski stolni tenis ima u ovom trenutku od podmlatka.

Stolnoteniski klub Bjelovar je i na ovom turniru bio jedan od najbrojnijih klubova, a nastupili su: Filip Ščuric, Dominik Frtalj, Marko Ljevaković, Ivan Ščuric, Petar Ljevaković, Mateo Peršin, Ivana Grgić, Matea Dolenec, Karolina Kalabek, Inga Malešević, Inga Varga, Dorotea Kalabek, Ema Malešević koji su uz marljive roditelje dva dana brinuli oko organizacije turnira, sudili i igrali svoje mečeve tako da s obzirom na uvjete rezultati su više od očekivanog. Do 1/8 finala su dogurali: Filip Ščuric, Dominik Frtalj, Inga Malešević, Inga Varga, Ivan Ščuric i Petar Ljevaković.

Organizatore je najviše obradovala drugi dan u kategoriji juniorki Ivana Grgić osvajanjem trećeg mjesta. Prvi dan u kategoriji kadetkinja Ivana je izgubila u četvrtfinalu od mladostašice Klare Bardač 3/1, da bi drugi dan u starijoj kategoriji iznenadila sve prisutne u dvorani osvajanjem trećeg mjesta. Nagovještaj dobre igre i rezultata već se vidio u razigravanju po grupama gdje Grgić pobjeđuje četvrtu nositeljicu Anu Trbuščić iz duge rese i Tadeu Halilović iz Pule, ali prava drama slijedi tek u četvrtfinalu  sa starom znanicom mladostašicom Sarom Sušac. Susret koji je trajao otprilike sat vremena, igračice se nisu štedjele, bacale po areni, a više smirenosti i koncentracije u petom setu  je pokazala Ivana Grgić i zaslužen ulazak u polufinale. U polufinalu je nedostajalo snage nakon prethodnog iscrpnog meča, gdje juniorska reprezentativka Karla Franović pobjeđuje 3/0 i ulazi u finale. Treće mjesto je najbolji Ivanin rezultat u dosadašnjoj karijeri, s obzirom da je plasman ostvarila u starijoj kategoriji.

Ažurirano ( Nedjelja, 04 Listopad 2015 08:56 )