• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJMLAĐI ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA OMEGA USPJEŠNI NA DVA TURNIRA

Mladi Bjelovarčani okitili se sa sedam zlata, četiri srebra i šest bronci

Napredak je više nego očekivan i ovi borci pokazuju bez obzira koliko s mladi kako se treba sportski ponašati, odnosno poštivati protivnika a ne bojati ga se. Pružiti ruku kad je netko bolji i probati ga slijedeći put pobijediti – kaže trener Ivan Daskijević

E-mail Ispis PDF

ZAGREB – LJUBLJANA Najmlađi članovi taekwondo kluba Omega nastupili su na dva turnira u Zagrebu i Ljubljani. Na oba turnira ostvarili su vrhunske rezultate budući da je riječ o mladim natjecateljima u rasponu između 8 i 9 godina, a nekima su to bili i prvi turniri.

1. CASPER OPEN U ZAGREBU

Najmlađi natjecatelji taekwondo kluba Omega nastupili su 26. rujna na turniru u Zagrebu i ostvarili odlične rezultate. Od njih 11 čak ih je 5 zlatnih, 2 srebrene i 2 brončane. Moramo naglasiti da je nekima to bio i prvi turnir i pokazali su da se ozbiljno može na njih računati. Zlato su osvojili Ena Daskijević, Sara Punčec, Karolina Kiš, Jan Malogorski i Mateo Lončar. Dok su nas cure naučile da uvijek donose kući medalje, Jan nas je oduševio nastupom u finalu premda mu je to bio prvi turnir. Anja Kukolj i Bruno Grđan osvajaju srebro. Anji je to bio prvi turnir, odlično se borila no finale gubi od klupske kolegice Ene koja je njezina vršnjakinja no znatno iskusnija. Bruno je rutinski došao do finala, no finale gubi u zadnjim sekundama, ali Bruno se je lavovski borio. Lara Hajduković i Karlo Pelengić osvajaju bronce. Larino prvo natjecanje i odmah medalja. Ovog puta bez medalja su ostali Lorena Kisela i Lana Malogorski.  U ekipnom plasmanu osvojili su odlično peto mjesto. Rezultat u ekipnom plasmanu je još veći zato što ih je bilo samo 11 u odnosu na neke klubove koji su došli s preko 20 boraca.

MEĐUNARODNI TURNIR U LJUBLJANI

Na međunarodnom turniru u Ljubljani, 4. listopada, nastupilo je osam natjecatelja iz taekwondo kluba Omega i svih osam se je okitilo odličjima. Ponovno je zablistala ekipa mlađih kadeta koji kontinuirano iz turnira u turnir napreduju i postaju borci koje svi žele izbjeći. Zlato su osvojili mlađa kadetkinja Lana Malogorski i kadet Mateo Lončar. Lana je oduševila svojom finalnom borbom i nakon prošlotjednog ispadanja u prvom kolu ovaj turnir osvaja. Mateo je sve držao u neizvjesnosti, i tek na zlatni bod dobiva finalnu borbu.

Srebro su osvojile Ena Daskijevic i Sara Punčec, mlađe kadetkinje. Obje su rutinski došle do finala i dvije pobjede, no u finalu u zadnjim sekundama gube koncentraciju i skoro dobivenu borbu pretvaraju u poraz.

Broncu osvajaju: Bruno Grđan, Jan Malogorski, Dario Humljanović i Patricia Markesina. Bruno, mlađi kadet, odličan je borac i od njega puno očekuju, samo ne smije ponavljati neke greške. Jan Malogorski, mlađi kadet, njegovo drugo natjecanje i druga medalja. Dario Humljanović, kadet, šteta što se zadovoljio brončanom medaljom mogao je i bolje. Patricia Markesina, njena prva godina u starijim kadetkinjama i svaka medalja je jako vrijedna.

– Nakon prošlotjedne berbe medalja u Zagrebu mali borci velikog srca i na međunarodnoj sceni osvajaju medalje. Napredak je više nego očekivan i ovi borci pokazuju bez obzira koliko s mladi kako se treba sportski ponašati, odnosno poštivati protivnika a ne bojati ga se. Pružiti ruku kad je netko bolji i probati ga slijedeći put pobijediti – kaže trener Ivan Daskijević.

Ažurirano ( Utorak, 06 Listopad 2015 19:51 )