• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA ATLETSKOM DVORANSKOM PRVENSTVU HRVATSKE ODRŽANOM U RIJECI

Jurica Kovačić osvojio brončanu medalju

Marija Beljan također je učestvovala na prvenstvu Hrvatske i to na 60 m pr. u konkurenciji mlađih juniorki, osvojila je 5. mjesto i opravdala svoj nastup osobnim rekordom 9,96

E-mail Ispis PDF

RIJEKA Još jedan veliki uspjeh Jurice Kovačića na atletskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci. Na 60 m prepone u konkurenciji mlađih juniora osvojio brončanu medalju u vremenu osobnog rekorda 8,93 sekunde. Radi znanja, razmak prepona kod kadeta je 8,50 m i visina prepona 84 cm, kod mlađih juniora razmak između prepona je 9,14 m a visina prepona 91 cm. Tu razdaljinu atletičari trče sa tri koraka. Jurica je kao kadet uspješno istrčao sa tri koraka juniorske prepone. Marija Beljan također je učestvovala na prvenstvu Hrvatske i to na 60 m pr. u konkurenciji mlađih juniorki, osvojila je 5. mjesto i opravdala svoj nastup osobnim rekordom 9,96.

Na dvoranskom prvenstvu sudjelovalo je 131 atletičar i atletičarki iz 22 atletska kluba.  AK Bjelovar ima dobre preponaše u Hrvatskoj atletici, govori i ovaj podatak. Atletičari i atletičarke na državnim prvenstvima u disciplini prepone, osvojili su do sada ukupno 236 medalja, od toga 37. prvih mjesta ili zlatnih medalja, srebrnih 60 i brončanih 42 medalje. U klubu kažu da će i dalje nastaviti osvajati medalje.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 19:12 )