• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


STOLNOTENISKI KLUB BJELOVAR NASTUPIO SA 10 NATJECATELJA NA POSLJEDNJEM TURNIRU HSTS-A KOJI SE BODUJE ZA POSEBNU RANG LISTU TROFEJ RENO VINEK

Inga Malešević brončana u Karlovcu

Ovo je veliki uspjeh bjelovarskog stolnog tenisa koji klub svrstava u sam vrh Hrvatskog stolnog tenisa s brojem natjecatelja koji izbore nastupe na pozivnim turnirima, a te plasmane ovaj put su ostvarili kadetkinje Ivana Grgić i Matea Dolenec, mlađe kadetkinje Inga Malešević i Inga Varga te najmlađi kadet Filip Ščuric

E-mail Ispis PDF

KARLOVAC U organizaciji HSTS-a u Karlovcu je proteklog vikenda odigran IV i posljednji turnir HSTS-a koji se boduje za posebnu rang listu Trofej Reno Vinek i s koje prvih 16 natjecatelja u svakoj kategoriji stječe pravo nastupa na završnom Mastersu, koji će se održati 9. i 10. travnja u Puli.

Stolnoteniski klub Bjelovar je nastupio sa 10 natjecatelja i to vrlo uspješno od kojih je pet natjecatelja izborilo nastup na završnom Mastersu. Najbolji plasman ostvarila je Inga Malešević u kategoriji mlađih kadetkinja plasiravši se u polufinale i tako ostvarila najbolji rezultat dosadašnje karijere. Malešević se u razigravanju po grupama dosta mučila tražeći pravu igru, pobijedivši sve tri protivnice 3/2 u setovima Šćepanović (Mladost-Zagreb), Fučkar (Zabok), Smailji (Rijeka). U osmini finala i četvrtini finala dvije glatke pobjede 3/0 nad Mišak i Borovec iz Varaždina, a u polufinalu bolja od Malešević bila je Arapović Hana iz Zagreba.

U mlađim kadetkinjama još su nastupile Inga Varga koja je zauzela drugo mjesto u grupi izgubivši od Matijašec (Ljubeščica), a pobijedivši Grahovac (Sisak) i Rukavina (Duga resa). U osmini finala bolja od Varge bila je Štriga iz Ljubeščice. Kalabek Karolina nije se uspjela plasirati u drugi krug natjecanja. U kategoriji kadetkinja Matea Dolenec i Ivana Grgić plasirale su se u četvrtfinale. Ivana Grgić zauzela je prvo mjesto u grupi uvjerljivo pobijedivši Štrigu (Ljubeščica), Alviž (Šibenik) i Ježek (Koprivnica) ne prepustivši svojim protivnicama niti jedan set, a onda u osmini finala prava drama u pet setova protiv Ilić Zare iz Samobora 11/9 pet set. Ovo četvrti turnir u kojem u četvrtfinalu da Ivana ide na prvu nositeljicu Vukelić Martu iz Duge rese koja pobjeđuje sa 3/1. Matea Dolenec imala je sličan scenarij kao i Ivana u osmini finala, zauzevši drugo mjesto u grupi. Pravi triler odigrao se u petom setu protiv Arapović iz Zagreba i 11/9 za Mateju Dolenec, a u četvrtfinalu Matea Dolene je poražen od Brnić iz Jadranova.

Od muških u kategoriji najmlađih kadeta nastupili su Filip Ščuric, Marko Ljevaković i Dominik Frtalj od kojih je najbolji rezultat i igru pokazao Filip Ščuric plasiravši se u osmini finala i tako izborivši završni masters kao 12. na rang listi. Filip Ščuric je u razigravanju po grupama zauzeo drugo mjesto pobijedivši Matkovića (Zagreb) i Krtalića (Pula), a jedini poraz doživio je od Šebelja (Opatija). U šesnaestini finala Ščuric pobjeđuje Stočka iz Varaždina, a u osmini finala poražen je od Simčića iz Opatije.

Kvalifikacije u najmlađim kadetima je prošao i Marko Ljevaković koji je zaustavljen u šesnaestini finala od Brakusa iz Zagreba 3/2. Dominik Frtalj nije prošao kvalifikacije. U mlađima kadetima Ivan Ščuric uspješno prolazi prvi krug natjecanja, ali je zapeo na prvoj stepenici gdje je poražen od Zlatkova iz Dugog sela 3/2.

Ovo je veliki uspjeh bjelovarskog stolnog tenisa koji klub svrstava u sam vrh Hrvatskog stolnog tenisa s brojem natjecatelja koji izbore nastupe na pozivnim turnirima, a te plasmane ovaj put su ostvarili kadetkinje Ivana Grgić i Matea Dolenec, mlađe kadetkinje Inga Malešević i Inga Varga te najmlađi kadet Filip Ščuric.

Ažurirano ( Srijeda, 02 Ožujak 2016 11:27 )