• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U SPORTSKOJ DVORANI SUTINSKA VRELA U ZAGREBU ODRŽANO SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2016.

Bjelovarski tekvondaši GOLEC i HORVAT prvaci Hrvatske

Bjelovarski »Jastrebovi« ostvarili su zapažene rezultate na seniorskom prvenstvu Hrvatske te pridonijeli i seniorskom klupskom naslovu u muškoj konkurenciji

E-mail Ispis PDF

Foto: Digital Sport Network DSN – izvor Facebook

ZAGREB U sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu, u nedjelju 20. ožujka, održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2016. u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i u domaćinstvu TKD kluba Feniks – Vukomerec. Na ovom natjecanju nastupilo je 139 seniora i seniorki iz 40 hrvatskih klubova.

Zagrebački taekwondo klub Jastreb okitio se naslovom ekipnih seniorskih prvaka Hrvatske u muškoj konkurenciji. Za to su zaslužna tri borca kluba: Vedran Golec, Luka Horvat i Hrvoje Šep.

Bjelovarski dvojac imao je po tri borbe na turniru:

VEDRAN GOLEC +87kg

pretkolo: IVAN ŠOLIĆ, Forteca Korčula – 7:2

polufinale: JURAJ STINČIĆ, Susedgrad Sokol – 9:5

finale: IVAN RADOŠ, Metalac – 10:5

LUKA HORVAT -80kg

pretkolo: TOMI TUDOR, Kocunar – 22:4

polufinale: IVAN ŠAPINA, Rugvica – 16:4

finale: DINKO ŠEGEDIN, Forteca Korčula - 16:8

Vedranu Golecu ovo je deveti za redom naslov seniorskog prvaka Hrvatske, dok su Luka Horvat i Hrvoje Šep u finalnim borbama oduzeli naslove prvaka Hrvatske dosadašnjim reprezentativcima i prvacima Hrvatske iz 2015. Borci su bili u pratnji svojih trenera Dejana Mesarova također Bjelovarčanina, te Mateja Škreblina i Koreanca Hong Seung Kija.

Već ovaj četvrtak, 24. ožujka, LUKA HORVAT kao jedini predstavnik »Jastreba« putuje u Ukrajinu na turnir G1 serije »Ukraine Open 2016«, a potom početkom travnja kompletni sastav ide u njemački Bonn na »WTF Prasident Cup« gdje po prvi puta osvajači medalja osvajaju i direktan plasman na Europsko taekwondo prvenstvo koje će se ove godine održati u svibnju u švicarskom Montreuxu.

Ažurirano ( Utorak, 22 Ožujak 2016 10:04 )