• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI TAEKWONDO KLUB FOX U BONNU NA TURNIRU 1ST PRESIDENT CUP KOJI JE OKUPIO 2000 SPORTAŠA IZ CIJELOG SVIJETA

Andrea u top 100 boraca svijeta

Bjelovarske natjecateljice teško oštećene lošim suđenjem, ali kažu da je to još jedno međunarodno iskustvo i da nije poraz nego samo lekcija

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Taekwondo klub FOX, najuspješniji i najtrofejniji bjelovarski taekwondo klub, nastupio je u Bonnu na turniru 1st President Cup koji je okupio 2000 sportaša iz cijelog svijeta te je imao status G2 turnira.

Foksići su nastupili sa samo dva natjecatelja Andreom Pacadi u seniorskoj konkurenciji i Petrom Miškulin u kadetskoj konkurenciji.

Andrea Pacadi u prvom kolu se borila protiv prvakinje Danske te je pobijedila u dodatnoj rundi na zlatni bod te je jedina od svih predstavnika iz Bjelovara uspjela proći prvo kolo. Na cijelom turniru imali smo dosta problema sa elektronskom opremom i neobjektivnim suđenjem. Tako je Andrea u drugom kolu išla na rusku prvakinju i opet bi borba išla na zlatni bod da Andrea nije nespretno dobila opomenu zbog koje je izgubila meč. Inače u Andreinoj kategoriji 7 je borbi zaredom završilo na zlatni bod i time se pokazalo da je elektronska oprema neispravna te u odlučujućim trenucima borbe nisu priznali Andrei udarac u glavu od 3 boda iako se na video replayu jasno vidjelo da je protivnica primila udarac u glavu.

Andrea je u ovoj sezoni na G1 i G2 turnirima sakupila dosta bodova tako da je ušla u top 100 boraca na svijetu.

Petra Miškulin je odlično ušla u borbu i kontrolirala je meč, ali kod jedne akcije gdje je bilo obostranog kontakta Petrinoj protivnici su priznali 3 boda ,a Petri nisu. Iako se trener Feđa žalio nisu nam uvažili žalbu jer službena  video kamera nije zabilježila spornu situaciju jer je došlo do prekida veze sa zapisničkim stolom. Ostaje veliki žal jer je prvo mjesto u kategoriji uzela djevojka iz Hrvatske koju Petra uredno pobjeđuje svaki turnir.

Sve u svemu još jedno bogato iskustvo i kako kažu foksići: »Nikad poraz samo lekcija«

Klub se zahvaljuje Sedlić Grupi d.o.o i obitelji Miškulin na pomoći oko realizacije ovog prestižnog turnira.

Trener Feđa Medak je vodio ekipu u Bonn.

Dok je dio ekipe bio u Bonnu Sara Rajčević je nastupila na 4. Otvorenom prvenstvu Hrvatske u formama i 1. Para Otvorenom prvenstvu Hrvatske u formama  koji je okupio oko 339 sportaša. Sara je nastupila u konkurenciji seniorki s oštećenim sluhom i okitila se zlatnom medaljom, dok je srebrnu medalju uzela Sarina kolegica iz reprezentacije gluhih Matea Kolovrat. Sarinu izvedbu formi pohvalio je i austrijski tehnički sudac te je rekao da je Sara na dobrom putu da uzme odličje na predstojećem Svjetskom Prvenstvu

Cijeli turnir je pratila kao trener i izbornik reprezentacije gluhih Sanela Tolić Medak.

Ovo je bio samo jedan od pripremnih turnira pred odlazak na Svjetsko prvenstvo gluhih u srpnju u Turskoj. A reprezentaciju gluhih će voditi izbornica Sanela Tolić Medak i trener Feđa Medak.

Ažurirano ( Četvrtak, 14 Travanj 2016 22:55 )