• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


33. MEĐUNARODNI KUP GRADA RIJEKE U STOLNOM TENISU

Ivana Grgić zlatna, Dolenec Matea i Varga Inga brončane

Već idući vikend bjelovarske stolnotenisače i stolnotenisačice očekuje nastup na prvenstvu koji će biti najbrojnija ekipa na tom takmičenju, gdje uz tri ekipe mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, te juniorki, Ema Malešević, Kristina Talić, Ivana Grgić, Matea Dolenec, Ivan Ščuric, Petar Ljevaković, Filip Ščuric, Inga Malešević, Inga Varga, Karolina Kalabek pokušati će ostvariti što bolji plasman

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – RIJEKA Na 33. Međunarodnom kupu grada Rijeke u stolnom tenisu okupilo se dvjestotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske, koje je održano u subotu 30. travnja. Šestero Bjelovarčana nastupilo je na tom turniru, nešto manji broj što se može opravdati vrlo napornom natjecateljskom sezonom, a i bolešću koja je u zadnji trenutak omela nastup. Svih šestero opravdalo je svoj nastup u Rijeci i istim brojem medalja s jednom Zagrebačkom Mladosti koja je na nedavno završenom prvenstvu Hrvatske imala nesvakidašnju dominaciju u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Nakon što su svi Bjelovarski stolnotenisači uspješno prošli kvalifikacijske skupine u kategoriji najmlađih kadeta od 1/16 finala oprostio se Dominik Frtalj, dok su stepenicu više ostvarili Filip Ščuric i Marko Ljevaković koji su poraženi od Slovenca Podobnika, odnosno Andreja Papka iz Dugog sela koji je na kraju osvojio prvo mjesto.

U ženskoj konkurenciji tri natjecateljice su nastupile i tri odličja u mlađima kadetkinjama Inge Varga i u kadetkinjama Ivane Grgić i Matee Dolenec. Onu najsjajniju uzela je Ivana Grgić  u kategoriji kadetkinja koja je u polufinalu pobijedila klupsku kolegicu Mateu Dolenec tako da se Matea morala zadovoljiti brončanom medaljom, a u finalu je Ivana pobijedila Brnić iz Jadranova.

U mlađim kadetkinjama veliko iznenađenje priredila je Inga Varga ulaskom u polufinale, koja na turniru nije bila postavljena za nositelja, ali odličnom igrom u kvalifikacijskoj skupini pobijedila je Gabrielu Alviž iz Šibenika rezultatom 3/2 nakon dramatičnih završnica u meču. Polufinale pripalo je Lončarević Hani iz Zagrebačke Mladosti, ali i treće mjesto je odličan rezultat ove mlade Bjelovarčanke.

Već idući vikend bjelovarske stolnotenisače i stolnotenisačice očekuje nastup na prvenstvu koji će biti najbrojnija ekipa na tom takmičenju, gdje uz tri ekipe mlađih kadeta i mlađih kadetkinja, te juniorki,  Ema Malešević, Kristina Talić, Ivana Grgić, Matea Dolenec, Ivan Ščuric, Petar Ljevaković, Filip Ščuric, Inga Malešević, Inga Varga, Karolina Kalabek pokušati će ostvariti što bolji plasman.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 15:48 )