• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL-SJEVER – 30. KOLO

POBJEDOM PROTIV KRIŽEVACA POTVRDILI NASLOV

Na igralištu Brdo u Ždralovima dogodili su se dani velikih nogometnih valova, a trofejna sala od subote bogatija je za dva nova i velika trofeja

E-mail Ispis PDF

MLADOST (Ž) – KRIŽEVCI 2:1

Ždralovi – Igralište Mladosti na Brdu, gledatelja 400, sudac: Milan Ramić (Orahovica) 8, pomoćnici: Bruno Fabijanac (Slatina) i Tomislav Valent (Slatina), delegat: Slavko Vodopija (Čakovec), strijelci: 0:1 Orejaš (23), 1:1 Pavić (44), 2:1 Kozić (76).

MLADOST (Ž): Gavranović 7, Kukec 7, Vrbanić 6,5, Pušić 6,5 (od 67. Ostrman-), M. Bošnjak 8 (od 89. Jasika-), M. Sučić 7 (od 86. Vlašić-), Trupac 7,5, Kozić 8, Orač 7, Šola 6,5. Trener: Nikola Papac 7.

KRIŽEVCI: Vrhovec 7,5, Ledinski 6,5, Blagaj 7, Selanec 6,5, T. Vrbančić 7, Kemenović 7, Švagelj 6,5, S. Korenika 6,5, Đurec 7, Cmrk 6,5 (od 68. Mladen-), Orejaš 7 (od 73. A. Korenika.-). Trener: Dražen Kemenović 7.

Igrač utakmice: Matej Bošnjak (Mladost)

Na igralištu Brdo u Ždralovima dogodili su se dani velikih nogometnih valova, a trofejna sala od subote bogatija je za dva nova i velika trofeja. Još u četvrtak Mladost se iz Garešnice, gdje je u finalu Kupa NS BBŽ pobijedila domaći Garić, vratila sa velikim peharom, a već u subotu pobjedom je protiv Križevaca potvrđen naslov i napravljeno mjesto za još vrjedniji pehar koji će kao prvaci lige dobiti prvom prigodom.

Na stadionu Mladosti na Brdu tako se minule subote tražila karta više jer se veliki broj ljubitelja nogometa želio uživo uvjeriti kako će i na koji način domaća Mladost protiv već ispalih Križevaca upisati pobjedu i po drugi puta za redom osvoji naslov prvaka III. HNL-sjever. Iako je u svim najavama izgledalo kako će to biti lak posao za domaće igrače, ipak nije bilo tako jer je imperativ pobjede pomalo sputao igru crvenih majica, a sama utakmica je ušla u skupinu onih koje se do posljednjih minuta imale svoju dramatiku.

Domaćinu je tako trebala bilo kakova pobjeda, a jednim uhom osluškivale su se vijesti iz Čakovca gdje se Međimurje lako obračunalo sa susjednim Čakovcem. Na ždralovskom travnjaku domaći su jurnuli prema mreži odličnog Vrhovca ali prigode su otišle u nepovrat, a prvi su se radovali gosti jer je u 23. minuti Orejaš sa skoro 35 metara iskosa sa desne strane uputio dugu loptu pred gol Križevaca, a ona na čuđenje svih odsjeda u gornjem desnom uglu. Bio je to pravi šok za sve na Brdu ali domaći ne posustaju i minutu prije odlaska na odmor uspijevaju izjednačiti. Slobodni udarac sa 30 metara izveo je M. Bošnjak, a loptu krajnjim naporom Vrhovac spušta na zemlju dok je najspretniji Pavić koji uklizavanjem šalje loptu u mrežu. Postignut je tako gol u pravo vrijeme. U nastavku je kiša neumorno natapala teren, a domaći neumorno jurišali po gol koji bi značio i naslov. U valovima su se redale akcije i prigode Sučića, Trupca i ostalih ždrala. Euforija u gledalištu i na terenu nastala je u 76. minuti kada sjajnom asistencijom M. Bošnjak u prigodu gura Kozića koji majstorski kroz šumu nogu postiže najvažniji gol u sezoni. Gol koji je na kraju donio očekivano slavlje na Brdu, a pripravan je bio u Željko Kukec koji je slavljenike i prvaka velikim kruzer kamionom provozao do susjednog Bjelovara. Novi naslov se nakon utakmice još dugo proslavljao uz domaći specijalitet grah s rebricama i koljenicama, a i piće je teklo u potocima. Čestitalo se na sve strane, zasluženo jer je domaći sastav u tri minule sezone osvojio tri naslova prvaka. Gosti iz Križevaca odigrali su fer i korektno, poslovično borbeno dok su se mnogi pitali kako tako dobra ekipa ispada iz lige.

Ažurirano ( Nedjelja, 02 Lipanj 2013 14:11 )