• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U POVODU 90. GODIŠNJICE NK HAJDUK IZ HERCEGOVACA

DVOSTRUKI SVJETSKI PRVACI U HRECEGOVCU

Ova svečanost okupila je sve klupske generacije na jednom mjestu pa i igrače iz generacije prvaka iz 1964 (koji su danas živi) te oni iz 1991. i iz 2008. godine. Tim povodom na igralištu NK Hajduka u Hercegovcu odigrane su i dvije prigodne utakmice seniora te veterana i nogometašica.

E-mail Ispis PDF

Svečanoj akademiji povodom 90 godina kluba, održanoj u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu, prisustvovalo je oko 150 osoba a nazočni su i bili Neven Alić, zamjenik župana BBŽ, čelnici županijskog nogometnog saveza Slavko Prišćan, Žarko Čanađija, Tomislav Barić, Išam Gadžo te čelnici Općine Hercegovac načelnik Boro Bašljan i njegov zamjenik Ivan Koren. Zbog odlaska u Brazil, svečanoj akademiji nije mogao prisustvovati Davor Šuker, predsjednik HNS-a. Svečanu akademiju je vodila poznata TV voditeljica Mirna Maras-Valentić. Ova svečanost okupila je sve klupske generacije na jednom mjestu pa i igrače iz generacije prvaka iz 1964 (koji su danas živi) te oni iz 1991. i iz 2008. godine. Tim povodom na igralištu NK Hajduka u Hercegovcu odigrane su i dvije prigodne utakmice seniora te veterana i nogometašica.

SENIORI

HAJDUK (H) – HAJDUK (Vela Luka) 0:1

HERCEGOVAC - Stadion NK Hajduka, vrijeme sunčano, gledatelja oko 350, suci: Češko Đorđević (Klokočevac), pomoćnici: Goran Hlebec (Daruvar) i Danijel Mraz (Bjelovar), strijelac: 0:1 - Tomislav Andreis (70).

HAJDUK (H): Sukalac, Markić, Stankić, F. Cjetojević, Kudlač, Žgela, Šimon, T. Cjetojević, Hudik, Barić, Žunac (još su igrali: Radanović, T. Čegec, Topčić, I. Čegec, Mlinarić, Kos, Slivar, Kožuhar, Damjanović), TRENER: Tihomir Pokopac

HAJDUK (VL): Stipković, Maričić, G. Gugić, D. Gugić, Andreis, Žuvela, Drušković, Padovan, Berković, Barčot, Maričić, (još su igrali: Zlokić, Golić, Poljak, Surjan), TRENER: Edi Žuvela.

Rođendanska utakmica seniora povodom 90 godina kluba ujedno je bila i utakmica iz serije "Susreti Hajduka" sa klubovima iz Hrvatske i susjednih zemalja koji nose ime Hajduk. Vela Luka je na Hvaru u Dubrovačko-neretvanskoj županiji a NK Hajduk iz Vela Luke igra u I. ŽNL Dubrovačko-neretvanske županije. Minimalni poraz bio je ujedno i prvi poraz Hercegovčana u susretima Hajduka od nekog Hajduka (osim Splitskog, 0:7, 2004. godine). Na igralištu je bila fantastična atmosfera navijači te prepun stadion uz koreografiju domaće skupine navijača Grobljana. Usprkos napornom putu, gosti su bili jako dobri ali i domaća momčad je igrala dobro a presudio je jedan udaraca na gol.

HAJDUK  HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:4

HERCEGOVAC - Stadion NK Hajduka, gledatelja oko 150, vrijeme kišovito, sudac: Goran Hlebec (Daruvar), pomoćnici: Vanja Đermanović (Mali Zdenci) i Katarina Kolarić (Veliki Grđevac). Strijelci: 0:1 Špišić (52), 0:2 Špišić (56), 0:3 Deanović (66), 0:4 Špišić (84), 1:4 Kuprešanin (86).

HAJDUK (H): Radanović, Markić, Barić, Kudlač, Žunac, T. Cjetojević, F. Cjetojević, Mađeruh, Brekalo, Tomašek, Drlja (još su igrali: Žgela, Cindrić, Hudik, Kralj, Kos, Gašić i Kuprešanin), Trener: Tihomir Pokopac.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šušković, Franješ, Tucaković, Žugaj, M. Petanjek, Postružin, Ivančić,

Krajinović, F. Petanjek, Cetina, Špišić (još su igrali: Lazarević, Matešić, Barišić, Deanović), TRENER: Besnik Prenga.

U povodu obilježavanja 90. godišnjice postojanja NK Hajduk iz Hercegovca ugostio je u Hercegovcu momčad Hrvatskog dragovoljca iz Zagreba, prvaka Druge hrvatske nogometne lige i povratnika u prvoligaško društvo. Nakon iscrpljujuće drugoligaške sezone, koja je završila prije nekoliko

dana, Hrvatski dragovoljac doputovao je u Hercegovac u kombiniranom sastavu, izostalo je nekoliko udarnih igrača kao i trener prve momčadi Krešimir Ganjto koji su dobili zasluženi odmor. Priliku u Hercegovcu su dobili igrači koji su nešto manje igrali u prvenstvu, a predvodio ih je kapetan Mateo Žugaj i trener juniora Besnik Prenga. Pravu svečanu atmosferu ove utakmice pokvarila je kiša – prolom oblaka s

tučom koja se spustila pola sata prije početka utakmice. I u sastavu domaćeg Hajduka izostalo je nekoliko prvotimaca uslijed fakultetskih i radnih obaveza (Šiman, Topčić, Stankić, Mlinarić, Čegec), tako da je trener Tihomir Pokopac momčad popunio s nekoliko pojačanja iz susjednih klubova kao što su Mađeruh, Brekalo, Tomašek i Drlja. U prvom poluvremenu Hajduk je odlično parirao prvacima Druge lige a poluvrijeme je završilo 0:0 pri čemu je propustio i nekoliko vrlo izglednih prigoda za pogodak. U 17. minuti vodstvo Hajdukovaca spriječila je lokva vode na samoj gol-crti. Obje momčadi u prvom dijelu prikazale su odličan. U drugom poluvremenu u domaćoj momčadi priliku su dobili svi igrači tako

da je znatan pad u njihovoj igri bio vidljiv i neizbježan, a što koriste gosti iz Zagreba i lakoćom postižu pogotka kojima su riješili utakmicu u svoju korist a trostruki strijelac bio je Špišić.

VETERANI

HAJDUK (H) – HRVATSKA REPREZENTACIJA LIJEČNIKA 0:4

HERCEGOVAC - Stadion Hajduka, gledatelja oko 350, vrijeme sunčano, suci: Josip Arefijev (Hercegovac), POMOĆNICI: Ante Marušić (Garešnica) i Miro Mihatović (Garešnica), strijelci: 0:1 Starčević (15), 0:2 Dvorski (17), 0:3 Dvorski (28), 0:4 Starčević (51).

HAJDUK (H): Dobrijević, Cindrić, Kovačević, Bahun, Delač, Kudlač, Gazibara, Kelava, Lučan, Marinković, Raić (još su igrali: Delač, Mihalić, Sokolić, Švub, Volić, Šotiček), Voditelji: Mile Marinković i Predrag Gazibara

HRVATSKA REPREZENTACIJA LIJEČNIKA: Mohor, Ž. Miličević, Dumančić, Zeljko, Šarić, Sesar, Dvorski, Barišić, Starčević, Galić, Grgić (još su igrali: Biočić, Matak, A. Miličević, Štironja), Voditelj: Edvard Galić

Reprezentaciji liječnika domaći veterani nisu se mogli suprotstaviti ova utakmica je ujedno bila i jedna od pripremnih utakmica povodom skorog odlaska na svjetsko prvenstvo liječnika. Inače, Hrvatska liječnička reprezentacija je dvostruki svjetski prvak (1998, 2005), pobjednici Panameričkim medicinskih igara u Brazilu 2000. godine te viceprvaci svijeta (2000.), treći u svijetu 2002, 2004. Reprezentaciju su predvodili najbolji igrači Edvard Galić i Damir Starčević.

ŽENE

ŽNK OPĆA OPASNOST – ŽNK ČAĐAVICA 0:9

HERCEGOVAC - Stadion NK Hajduka, gledatelja oko 150, vrijeme sunčano, sudac: Ante Marušić (Garešnica), strijelci: Marijana Puškarić (5, 7, 12, 15, 36, 42), Marina Gerenčir (33), Ivona Ilijević (39), Tamara Šimara (30).

OPĆA OPASNOST (Garešnica): Kablar, Oršić, Salaj, Taritaš, Kolarić, Hladik, M. Štičko, Tomičić, Mihalić, V. Štičko, (još su igrale: Puhović, J. Mihatović, M. Mihatović, Trbojević, Kučinić, Martić, Severović), Voditeljica: Marijana Javurek.

ŽNK ČAĐAVICA: Pernar, Klen, Dugaja, Šimara, Puljek, Žagar, Ilijević, Kovač, Šarabok, Gerenčir, Puškarić, (još je igrala: Martinčević), Trenerica: Andriana Šarabok.

Atraktivno je bilo na prigodnoj utakmici ženskih sastava. Dominaciju na travnjaku ipak su iskazale gošće iz Čađavice koje su u svojim redovima imale raspoloženu i neuhvatljivu Marijanu Puškarić koja je sama zabila šest golova. Na kraju utakmice ipak se nije dogodila najavljena izmjena dresova.

Ažurirano ( Srijeda, 19 Lipanj 2013 14:05 )