• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


KAKO SE OD TEMELJA PODIŽE USPJEŠAN STOLNOTENISKI POGON NAJBOLJE SE MOŽE NAUČITI NA PRIMJERU OPĆINE ROVIŠĆE

PING-PONG LOPTICE ODZVANJAJU ROVIŠĆEM

U tijeku su upisi u klub i to u tri različite kategorije. Cilj je u skorom roku nabaviti sve potrebne rekvizite te i starima i mladima omogućiti bavljenje ovim prekrasnim malim-velikim sportom. Već u prvim tjednima postojanja bez puno treninga hrabro krenuli u natjecanja i na samom početku zabilježili odlične rezultate i prve bodove za novi klub.

E-mail Ispis PDF

ROVIŠĆE Naša priča počinje ovako… Općina Rovišće i načelnik općine Slavko Prišćan prepoznali su genijalnu ideju o osnivanju stolnoteniskog kluba u njihovoj općini a i talent, što igračica, što trenera, te omogućili rad mladom ali vrlo perspektivnim timu koji može postići puno za njihovu općinu. Tako je u srpnju ove godine uz pomoć nekolicine entuzijasta osnovan stolnoteniski klub STK Rovišće ili skraćenog naziva STK ROI.  Općina i načelnik klubu su ustupili adekvatan prostor u kojem se svakodnevno mogu odvijati treninzi a od prije poznat kao uspješan trener u stolnotenskim krugovima Ban Marinko dokazao se i suradnjom s najtrofejnijim Hrvatskim klubom »Mladost« iz Zagreba i na korištenje dobio dva profesionalna stola na kojima se već odvijaju treninzi.

U tijeku su upisi  klub i to u tri različite kategorije : stolnoteniska igraonica (za svu djecu predškolskog uzrasta), Škola stolnog tenisa za osnovnoškolce, te rekreacija za sve zainteresirane od 15-105 godina starosti (ako netko ima više, primiti ćemo ga :-) ) nakon što se prikupe podaci o svim zainteresiranima, a nije ih mali broj, već u 11. mjesecu znat će se točan raspored grupa i treninga po grupama.

Dok se stolnoteniski pogon podiže od temelja u Rovišću se već svakodnevno može čuti ping pong loptica, tamo se odvijaju treninzi djevojčicama koje su u prva dva, tri mjeseca postojanja kluba opravdale da je uloženi trud u njih bio stvarno opravdan.

Tako su već u prvim tjednima postojanja bez puno treninga hrabro krenule u natjecanja i na samom početku zabilježile velike rezultate i prve bodove za novi klub Rovišće.  Njihova imena stajala na popisu igrača na četiri velika turnira u gradovima Pag, Poreč, Bjelovar te Osijek, i sa svih su se vratili sa barem jednim osvojenim postoljem te bodovima kojima učvršćuju svoje pozicije u svojim kategorijama na rang listama HSTS-a.

INFORMACIJE O STK ROI

Sve informacije u vezi Kluba i upisa možete dobiti od trenera kluba Ban Marinka na brojeve telefona 095 918 6788 i 097 703 1823 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

– Naša najbolja igračica i glavna perjanica kluba je mlađa kadetkinja, Ivana Grgić i trenutno zauzima 3. mjesto na ranglisti najboljih mlađih kadetkinja u RH, a njenim stopama kreću i Antonia Hodalić te Rea Ban koje su trenutno obje među 20 najboljih najmlađih kadetkinja u RH na HSTS listi, a sve tri ove godine kreću i s natjecanjima u starijim kategorijama. Kruna dosadašnjeg rada, a i dokaz da je ovo tek naš početak stigla je u nedjelju, 20.10., na kvalifikacijskom turniru mlađih kadetkinja održanog u Bjelovaru. Za ekipu STK Rovišća nastupile su Ivana Grgić, Antonia Hodalić i Rea Ban, i sa trenerom Marinkom Banom u prvom kolu rutinski pobijedili ekipu Daruvara 3-1, pobjednički niz nastavili su nad ekipom Bjelovara 1, rezultatom 3-2, te na kraju pobijedili drugu ekipu domaćina Bjelovara 2, rezultatom 3-1. Te tri uvjerljive  pobjede nad daleko renomiranijim protivnicima osigurale su im nastup na završnom prvenstvu RH za tu kategoriju. – kažu predstavnici roviškog kluba.

Tako se mladi klub, već svojim prvim ekipnim nastupom našao u društvu osam najboljih ekipa sa područja cijele Hrvatske. Tu treba napomenuti da su Antonija i Rea 2-3 godine mlađe od većine konkurencije (obadvije su najmlađe kadetkinje), te je ovaj uspjeh za mali i vrijedni kolektiv, još veći. I ekipe Bjelovara i Daruvara su sebe vidjele na prvenstvu RH, ali su  ih strpljivom igrom i  mudrom postavom Rovišćanke primorale na kapitulaciju. Uz ekipni uspjeh STK Rovišće je zatreslo i pojedinačnu konkurenciju pa je konačni poredak bio s čak dvije igračice na postoljima i to 1.mjesto Ivana Grgić – STK Rovišće, 2. Hana Kroužil – Daruvar,  te 3. mjesto dijele Antonia Hodalić - Rovišće  i Lucija Dankić – Moščenica. Ivana Grgić je do očekivano prvog mjesta stigla s pet uvjerljivih pobjeda. Naime na cijelom turniru  izgubila je samo jedan set, a veliko iznenađenje bilo je osvojeno 3. mjesto i brončana medalja mlade Antonie Hodalić, koja je mudrom i strpljivom igrom došla do najboljeg rezultata u karijeri.

U klubu smo saznali da su pred roviškim stolnoteniskim nadama do kraja godine još barem tri turnira na kojima mogu pokazati što znaju i ako nastave ovim tempom pred njima je svijetla stolnoteniska budućnost. No kao i svaki novoosnovani klub, i STK ROI prolazi dječje bolesti (nedostatak većeg broja stolova,opreme.... novca naravno), tako da klub još nije otvorio vrata svim zainteresiranim u općini, kojih je ne mali broj ali nadamo se da ćemo uz pomoć sponzora, općinskih obrtnika, u skorom roku nabaviti sve potrebne rekvizite, te i starima i mladima omogućiti bavljenje ovim prekrasnim malim-velikim sportom.

Ažurirano ( Srijeda, 23 Listopad 2013 10:42 )