• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PLANINARSKI VIKEND NA PLANINARCU

POVRATAK STARE SLAVE PLANINARSKOG DOMA KAMENITOVAC

Dvodnevni boravak na Planinarcu sudionike je naučio kućnom redu i ponašanju u planinarskom domu u slučaju nedostatka prostora, mogućnosti prehrane te noćenju u vrećama za spavanje na madracima

E-mail Ispis PDF

MAGLENČA Za vikend 9. i 10. studenog 2013. planinarski dom »Kamenitovac« naš popularni »Planinarac« sa svojom okolicom bio je mjesto okupljanja bilogorskih planinara. Već u subotu dvadeset planinara pohodilo ga je stazom iz Luga, a sudjelovali su planinari iz Ivanić Grada, polaznici Opće planinarske škole koju vode članovi HPD »Bilogora« zajedno sa HGSS Stanicom Bjelovar. Nakon hodanja do doma i kratke pauze, program je nastavljen predavanjima iz orijentacije i vježbama orijentacije na terenu. Dvodnevni boravak na Planinarcu sudionike je naučio kućnom redu i ponašanju u planinarskom domu u slučaju nedostatka prostora, mogućnosti prehrane te noćenju u vrećama za spavanje na madracima.

U nedjelju je planinarska škola nastavljena predavanjima i vježbama iz osnova spašavanja te prezentacijom opreme HGSS-a. Članovi HGSS Stanice Bjelovar prezentirali su za potrebe škole i izradu tirolske prečnice po kojoj su se polaznici škole mogli spuštati što ih je posebno oduševilo. U nedjelju je na Planinarac u posjet Bilogori pristiglo 47 planinara HPD »Međimurje« Čakovec koje je desetak članova HPD »Bilogora« provelo u trajanju 3,5 sata po svojoj planinarskoj obilaznici »Bilogorskim stazama«.

– Voljeli bi da ovakvih vikenda na Planinarcu bude što više, a želja nam je i da planinarski dom »Kamenitovac« opet postane centar što više planinarskih i izletničkih događanja. – komentirao je događanja na Planinarcu Željko Vinković, predsjednik HPD »Bilogora«.

Ažurirano ( Petak, 22 Studeni 2013 21:33 )