• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U DERBIJU II. HRVATSKE ODBOJKAŠKE LIGE REGIJE CENTAR BJELOVARČANKE POBIJEDILE VARAŽDINKE

BJELOVARČANKAMA SVE ČVRŠĆE DRUGO MJESTO

– U jednoj vrlo teškoj, čvrstoj utakmici, opterećene imperativom pobjede i jedna i druga ekipa imale su oscilacije u igri, od vrlo dobrih poteza do neprepoznatljivosti. Srećom naše su imale manje i kraće serije »crne minute« u veoma iscrpljujućoj utakmici koja je trajala 103 (čiste igre) minute. – izjavio je trener Štimac

E-mail Ispis PDF

VARAŽDIN U varaždinskoj »Areni« pred 60-tak gledatelja OK VARAŽDIN VOLLEY i ŽOK BJELOVAR odigrali su 1 : 3 (23:25, 25:20, 21:25, 26:28). Sudili su Dario Stanojević i Nikola Petrač uz delegata Josipa Kleina.

Za OK VARAŽDIN VOLLEY igrale su Martinčević, Kralj, Felbar, Đolonga, Mijatović, Koljerkaj, Đuras, Kiš, Vuković, Novak, Horvat i Tunjić (trener Ivica Đolonga), a za ŽOK BJELOVAR Jurišić, Grdinić, Bošnjak, Crkvenac, Jelić-Balta, Krmpotić,Vasić, Štimac, Milaković, Breškić, Užarević (trener Stanko Štimac).

U derbiju IX. kola na parketu varaždinske Arene, u tvrdoj i šokantnoj utakmici Bjelovarčanke su uzele tri važna boda i tako zadržale drugu poziciju na tablici. Varaždinke odlično ulaze u utakmicu i brzom igrom te izvrsnim smečevima razbile iznenađene gošće, tako da je Štimac bio prisiljen već u prvom dijelu seta kod rezultata 6:13, zatražiti time aut i izvršiti prve izmjene. Nakon toga se vraćaju u igru i opasno približavaju poravnavanju rezultata.

Trener Đolonga kod rezultata 20:19, traži time aut kako bi prekinuo seriju gošći i u toj nakani uspijeva. Nastaje ogorčena borba za svaki poen i kod rezultata 22:23 za domaće Štimac koristi svoj drugi time aut, smiruje igračice koje nakon toga uzimaju servis Varaždinkama, a s dva razorna servisa Bošnjak završava set i donosi prednost gošćama. Nakon početnog vodstva od tri poena gošće posustaju što domaće koriste te čvrstom i upornom igrom ne dozvoljavaju nikakvo iznenađenje i set privode kraju s pet poena razlike. U trećem setu Bjelovarčanke ponovo dominiraju i sigurnom igrom drže Varaždinke na odstojanju da bi set završile sa 25:21 i povele rezultatom 2:1.

U četvrti set obje ekipe ulaze čvrsto riješene da ga osvoje. Bjelovarčanke su u stalnom vodstvu od nekoliko poena do 17:13, kada domaće izvrsnom igrom poravnavaju na 19:19 i priređuju infarktnu završnicu. Bjelovarčanke uspješno hvataju servis, a Josipa Bošnjak ponetira za izjednačenje 26:26. Na servis dolazi Ana Marija Štimac koja lelujajućim servisima izluđuje domaće i donosi pobjedu.

Nakon utakmice trener Štimac je izjavio:

– U jednoj vrlo teškoj, čvrstoj utakmici, opterećene imperativom pobjede i jedna i druga ekipa imale su oscilacije u igri, od vrlo dobrih poteza do neprepoznatljivosti. Srećom naše su imale manje i kraće serije »crne minute« u veoma iscrpljujućoj utakmici koja je trajala 103 (čiste igre) minute. Naše odbojkašice predvođene rutinerkama Bošnjak i Štimac osvojile sva tri boda i time umanjile šanse ostalim ekipama za osvajanje druge pozicije na tablici.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Prosinac 2013 14:35 )