• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA PAPUKU ORGANIZIRANA PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA PLANINA NA KOJEM JE SUDJELOVALO DVADESETAK UDRUGA S 250 PLANINARA

TEMA PROSLAVE »PLANINE – KLJUČ ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST«

Planinari su kroz četiri sata pohodili lokalitete nepoznatog i nemarkiranog dijela zapadnog Papuka hodajući 12 kilometara dugu snježnu kružnu trasu

E-mail Ispis PDF

Park prirode Papuk i Slavonski planinarski savez uz pokroviteljstvo Hrvatskog planinarskog saveza, u nedjelju, 8. prosinca 2013. na području zapadnog Papuka, organizirali su proslavu Međunarodnog dana planina. Na ovogodišnju tema proslave: »Planine – ključ za održivu budućnost« djelatnici Parka prirode održali su kratko predavanje s naglaskom na planinu Papuk. Među 250 planinara iz dvadesetak planinarskih udruga bilo je i 19 planinara HPD »Bilogora« Bjelovar i 19 planinara DPP Ivanić Grad koji su na ovom pohodu odrađivali izlet Opće planinarske škole na temu Kretanje u planinama.

Planinari su kroz četiri sata pohodili lokalitete nepoznatog i nemarkiranog dijela zapadnog Papuka hodajući 12 kilometara dugu snježnu kružnu trasu. Trasa je vodila uređenom konjičkom stazom tzv. Gutmannovog Reitwega oko vrha Točak spuštajući se na lovačku kuću Brzaja popularno zvanu »Crna kuća«. Stanica HGSS Požega i Orahovica osiguravali su izletnike postavljanjem rukohvata na opasnim lokacijama spusta.

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Prosinac 2013 11:36 )