• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MALONOGOMETNI TURNIR »KUTIJA ŠIBICA« U ZAGREBU

BRAVO TRENERU KOS! S KLINCIMA OSVOJIO ZLATO I SREBRO!

Djeca iz nogometne škole NK Bjelovara, rođenih 2001. i 1999. godine ponovo su oduševili nogometnu publiku igrom, ponašanjem i na koncu rezultatom na renomiranom malonogometnom turniru »Kutija šibica« u Zagrebu

E-mail Ispis PDF

Treba zapamtiti nogometnu subotu 28. prosinca. Tog dana su djeca iz nogometne škole NK Bjelovara, rođenih 2001. i 1999. godine ponovo oduševili su nogometnu publiku igrom, ponašanjem i na koncu rezultatom na renomiranom malonogometnom turniru »Kutija šibica« u Zagrebu. Stariji su u finalu s 5:1 porazili Slaven Belupo i osvojili prvo mjesto. Mlađi su nakon neizvjesne i teške utakmice izgubili 4:3. Iako su vodili s veći dio utakmice protiv Dinama iz Zagreba. Njima je pripalo srebro.

To je rezultat koji nije uspio ostvariti niti jedan trener, ne samo iz Bjelovara, koji je vodio dvije generacije »klinaca« na turnirima u »Kutiji šibica«. Iako će se taj rezultat pripisati NK Bjelovaru, ja bi ga isključivo vezao uz ime trenera obje ekipe Maria Kosa. Naučio je klince igrati nogomet i pobjeđivati momčadi na čijim klupama sjede treneri koji su deset puta plaćeniji od njega. Naravno, ako računamo da on jedini vodi dvije ekipe. Taj je rezultat još bitniji kad se sagleda u tužnoj zbilji nogometa s »Logora«. Kadeti i juniori, ali i većina drugih nikada lošije plasirana. Seniorska momčad s igračima koji su na raspolaganju profesionalnom »trenerskom« tandemu je po imenima trebala biti na prvom mjestu bez premca. No, imena ne igraju nogomet sama od sebe, već ih netko treba posložiti, a to je trener.

I dok se predsjednica NK Bjelovara, gospođa, čije ime nitko u Gradu nije znao, dok nije došla na čelnu poziciju u klubu, razmeće izjavama kako je zadovoljna ovim ili onim trenerom, preskače Kosa. Preskače ga jer on nema dlake na jeziku. Njoj su draži upravo suprotni tipovi. Stoga će ovaj rezultat Kosovih momčadi postati omražen najprije u »trenerskim« krugovima unutar kluba. Kos je pokazao i dokazao da se pravim i poštenim radom mogu postići dobri rezultati i u sredinama kao što je Bjelovar. Odnosno da se takvim radom može stati uz bok jednom Dinamu. No, na žalost to se ne prepoznaje i ne cijeni u NK Bjelovaru. Upravo radi toga će druge renomiranije nogometne sredine pružiti Kosu utočište. I što će onda ostati. Pustoš, jer će i dalje u bjelovarskom nogometu biti »treneri profesionalci« s nekoliko puta većim primanjima od Kosa, ali s nemjerljivim rezultatima u odnosu na njega. Na kraju još jednom. Bravo Mario Kos, Ti si pobijedio u »Kutiji šibica«, ali na nesreću uvijek gubiš u NK Bjelovaru.

Ažurirano ( Subota, 28 Prosinac 2013 18:41 )