• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


IV. TURNIR HSTS-a (trofej Reno Vinek)

ŠESTERO IZBORILO MASTERS

Bjelovarske boje branile su najmlađe kadetkinje: Varga Inga, Malešević Inga, Marčetić Anja i Rajić Ljubica i najmlađi kadeti: Ščuric Ivan i Ljevaković Petar mlađe kadetkinje: Dolenec Matea, Kalabek Dorotea i Romek Lea kadetkinja Kristina Talić te juniorka Malešević Ema

E-mail Ispis PDF

U Dugom selu je proteklog vikenda, 15. i 16. ožujka, odigran četvrti i zadnji u seriji turnira HSTS-a koji se boduje za posebnu rang listu, s koje po šesnaest najboljih sudjeluje na završnom Masters turniru koji će se ove godine održati u Hodošanu 29. i 30. ožujka 2014. godine. Bjelovarske boje branile su najmlađe kadetkinje: Varga Inga, Malešević Inga, Marčetić Anja i Rajić Ljubica i najmlađi kadeti: Ščuric Ivan i Ljevaković Petar mlađe kadetkinje: Dolenec Matea, Kalabek Dorotea i Romek Lea kadetkinja Kristina Talić te juniorka Malešević Ema.

U konkurenciji 400 natjecatelja iz 56 Hrvatskih klubova Bjelovarske stolnotenisačice su napravile odličan rezultat od kojih se šestero takmičara plasiralo na završni Masters, što klub svrstava među najuspješnije klubove u Hrvatskoj. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Kristina Talić u kategoriji kadetkinja koja je zaustavljena u četvrtfinalu. Uspješno prošavši skupinu sa dvije pobjede i jednim porazom u osmini finala pobjeđuje Murat Anu iz Dugog sela 3:1 u setovima, igračice protiv koje je ovo prva pobjeda u karijeri, a u četvrtfinalu gubi od Šantek Leone sa 3:1 u setovima.

U kategoriji najmlađih kadetkinja odličnu igru su pokazale Varga Inga, Malešević Inga i Marčetić Anja koje su zaustavljene u osmini finala. Varga Inga pobjeđuje Krupski Anu iz Koprivnice 3:0, a u osmini finala gubi od Matijašec Janje iz Ljubeščice, a uspješna je i bila u starijoj kategoriji tj. mlađe kadetkinje u kojim je uspješno prošla skupinu. Malešević Inga bila je korak do četvrtfinala, gdje u prvom kolu pobjeđuje Ban Reu iz Rovišća 3:2, a potom u dramatičnom meću gubi od Glavić Antonele iz Višnjana 3:2, petnaest trinaest u petom setu. Marčetić Anja najugodnije iznenađenja turnira kao 31. igračica na službenoj rang listi uspješno prošavši skupinu pobjeđuje u šesnaestini finala desetu nositeljicu Kovač Kiku iz Osijeka 3:1, a u osmini finala gubi od Štriga Ivone iz Ljubeščice.

Dolenec Matea u mlađim kadetkinjama i Ščuric Ivan u najmlađim kadetima također uspješno prolaze skupinu, ali su poraženi u sljedećem kolu od Rener Anamarije iz Opatije odnosno Jovičić Luke iz Višnjana. Uz Orlić Lorenu, Malešević Emu i Talić Kristinu koji su na prijašnjim turnirima osigurali Masters pridružuju se i Varga Inga, Malešević Inga te Marčetić Anja koje su upotpunile ovaj uspješan vikend.

Ažurirano ( Subota, 22 Ožujak 2014 17:51 )