• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TAEKWONDO SAVEZ BBŽ NASTUPIO JE NA OTVORENOM PRVENSTVU BELGIJE – MEĐUNARODNOM TURNIRU 35. BELGIAN OPEN 2014. S BORCIMA BJELOVARSKIH KLUBOVA »BJELOVAR«, »FOX« I »OMEGA«

HORVATU – SENIORSKO ZLATO U BELGIJI

Ovo je drugi nastup pod zajedničkom zastavom triju klubova iz Bjelovara i to na jednom od najjačih turnira u Europi pod nazivom Belgian open 2014. Rezultat zajedničkog nastupa je još veći s tim da su naši borci zauzeli ukupno 9. mjesto u ekipnom poretku timova

E-mail Ispis PDF

LOMMEL U belgijskom gradu Lommelu ovog vikenda održano je otvoreno prvenstvo Belgije u taekwondou. Na put je krenula mješovita ekipa pod pokroviteljstvom Taekwondo saveza BBŽ koji je sufinancirao put i smještaj. Ekipa je bila sastavljena od sedam boraca i dva trenera. TKDK »Bjelovar« poslao je seniorku Anu Šoštarko, TKDK »Fox« kadetkinju Laru Petek, juniorku Anu Rajčević i seniora Luku Horvata, a TKDK »Omega« kadeta Luku Pandurevića, juniore Luku Grgića i Lovru Štefanca.

Prvog dana na tatami su izlazili Ana Šoštarko, Ana Rajčević, Luka Grgić i Luka Horvat.

ANA ŠOŠTARKO nastupila je u seniorskoj kategoriji do 49 kilograma. U prvom kolu odmah tijesno gubi od Francuskinje rezultatom 8:7 i time osvaja plasman od 5-8. mjesta.

ANA RAJČEVIĆ ima sličan scenario u juniorskoj kategoriji do 44 kilograma. Ana u izjednačenoj borbi  odlazi do dodatne runde gdje gubi medalju na zlatni bod, te se također mora zadovoljiti plasmanom od 5-8. mjesta.

LUKA GRGIĆ u rasporedu ima pet borbi, ali već u prvom kolu nailazi na nezgodnog Nizozemca koji na kraju osvaja 2. mjesto te gubi od njega.

LUKA HORVAT prvi puta nastupa u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 80 kilograma na ovako jakom turniru. Po rasporedu je imao četiri borbe. U prvom kolu čekao ga je prvak Nizozemske kojeg Luka s lakoćom prolazi rezultatom 7:2. U četvrtfinalu borio se s bosanskim reprezentativcem koji za mjesec dana nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu u Azerbejdžanu i visoko ga je deklasirao rezultatom 19:10 s prekidom u trećoj rundi. U polufinalu je Luku čekao viceprvak Hrvatske u kategoriji -80 kg – Mario Maletić iz Zagreba. Borba je bila tijesna i otišla je u četvrtu rundu na zlatni bod gdje je Horvat bio uspješniji. U finalu ga je čekao još jedan predstavnik iz Hrvatske, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji do 87 kilograma koji je očito skinuo kile za nastup u Belgiji – Juraj Stinčić. Luka ga je doslovce deklasirao višestrukim udarcima u glavu i borba je završila rezultatom 13:5 i time je Horvat osvojio zlatnu medalju. Kako ovaj turnir pripada u red najjačih europskih turnira – Luka će ovim rezultatom u seniorskoj konkurenciji postati vrhunski sportaš Hrvatske 2. kategorije po Hrvatskom olimpijskom odboru.

Drugog dana na tatami su izašli juniori Luka Pandurević, Lovro Štefanac i Lara Petek.

LUKA PANDUREVIĆ borio se u kategoriji kadeta do 65 kilograma. Imao je sreće s rasporedom u ždrijebu, te je u polufinalu bio slobodan, a u finalu je pobijedio predstavnika Njemačke i time osvojio kadetsko zlato. Luka je jedan od največih kandidata ove godine za odlazak na svjetsko kadetsko prvenstvo u sastavu hrvatske reprezentacije koje će se ove godine održati u Azerbajdžanu.

LOVRO ŠTEFANAC nastupio je u juniorskoj kategoriji do 45 kilograma. U prvoj borbi, na zlatni bod prolazi predstavnika Njemačke. Nažalost, polufinalnu borbu mora predati zbog ozljede koju je zadobio u borbi prije i tim osvaja 3. mjesto i broncanu medalju.

LARA PETEK nastupila je u kadetskoj konkurenciji do 20 kilograma. To je bio njen prvi nastup na ovako jakom turniru i pobijedila je u dvije borbe predstavnice Velike Britanije i Njemačke, a u finalu je tijesno izgubila (3:4) od predstavnice Azerbajdžana.

Ekipa Taekwondo saveza BBŽ zauzela je odlično 9. mjesto na cijelom turniru.

Borce su na turniru pratili Ivan Daskijević iz »Omege«, Tadija Tirić iz »Bjelovara«.

Ažurirano ( Petak, 11 Travanj 2014 13:43 )