• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TREĆI OPEN RALLY CHALLENGE U ČAZMI

PRVA TRI MJESTA DOMAĆIM EKIPAMA

I to nakon što su Krisztián Hideg i István Kérek iz Mađarske s uvjerljivim vodstvom ispali iz utrke na posljednjem brzincu, jer im je eksplodirao motor

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Ovog vikenda u Čazmi se održavao treći po redu »Open rally challenge«. Dvodnevni program započeo je u subotu 12. travnja kada se na glavnom trgu u Čazmi predstavilo gotovo svih trideset ekipa koje su sudjelovale u ovoj auto utrci. Natjecatelji iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine su počeli pristizati ranije tako da su građani Čazme i ostali posjetitelji mogli razgledati aute i porazgovarati sa samim natjecateljima.

Svečani start započeo je u 20 sati, nakon što se posjetiteljima obratio i gradonačelnik Dinko Pirak. Naime, grad Čazma je pokrovitelj ove utrke koju organizira Auto klub ORC Zagreb, a gradonačelnik Pirak je dodao kako se nada da će se ova utrka nastaviti održavati i postati tradicija ovog kraja. Pridružujemo se tim željama, pogotovo nakon što smo imali prilike čuti dojmove natjecatelja koji su isprobali stazu Donji Miklouš – Šimljanik, i kažu kako je dostojna svjetskih utrka.

Dio nabrijane atmosfere i uvoda u ovo oktansko ludilo koje se odvijalo na svečanom startu donosimo u ovom videu.

Utrka je završila danas, 13. travnja, oko 17 sati, i prva tri mjesta su odnijele domaće ekipe. Na prvom mjestu su bili Nenad Lončarić i suvozač Tomislav Pazman, NLO Racing Team. Nenadu je ovo već druga pobjeda u Čazmi. Na drugom mjestu su Danijel Vojvodić i suvozač Tatjana Držić Pinky iz Auto kluba Sveta Nedjelja, a na trećem mjestu su završili njihovi klupski kolege Boris Deraković sa suvozačem Damirom Vlašićem. Poredak je završio ovako nakon što su Krisztián Hideg i István Kérek iz Mađarske s uvjerljivim vodstvom ispali iz utrke na posljednjem brzincu, jer im je eksplodirao motor. Utrka je zabilježila sudare i kvarove, ali srećom sve je završilo samo materijalnom štetom, rekao nam je organizator Dražen Čurić.

Ažurirano ( Petak, 25 Srpanj 2014 10:17 )