• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


1. B-DAY (BASKETBALL DAY) U BJELOVARU

NAKON ODIGRANIH »HAKLOVA« PRVI SU »MAKLJAŽARI«, DRUGI »PLAY BOYSI« I TREĆI »AMATERI«

Prvi B-Day (datum posvećen košarci), privukao je ljubitelje košarke kao i natjecatelje željne ovakvih događaja čak i izvan Bjelovara koji su svojim prisustvom odlučili uveličati ovaj spontani nastali projekt naše mladeži

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Ovog Velikog petka u Bjelovaru, s početkom u 18 sati održan je na košarkaškom igralištu kod Sokolane prvi, za ubuduće predviđeni kao B-Day (Basketball day), dan posvećen nadolazećoj sezoni streetball natjecanja diljem Hrvatske u svrhu promoviranja sportskog duha kroz košarku na nivou dostojnom ovako popularne discipline. Ideja cijelog projekta nastala je improvizirano mimo gradske organizacije te potaknuta idejom ponajboljih streetball igrača u Bjelovaru koja je proizašla zbog nedostatka sličnih događaja tijekom godine.

Prvi B-Day (datum posvećen košarci), privukao je ljubitelje košarke kao i natjecatelje željne ovakvih događaja čak i izvan Bjelovara koji su svojim prisustvom odlučili uveličati ovaj spontani nastali projekt naše mladeži. Od deset prethodno najavljenih timova od po dva igrača formirale su se dvije grupe u kojima je nakon međusobne odigranih »haklova« odlučeno koja dva najbolja tima će proći dalje u polufinale, odnosno eliminacijsku fazu.

Svaki susret se igrao do 15 poena s vremenskim ograničenjem od po 25 minuta. Gledatelji su imali prilike vidjeti atraktivnu igru s čak po nekoliko zakucavanja te dobro izraženim šutevima u vrlo jakoj konkurenciji Nakon odigranih svih tekmi timovi koji su ostvarili najveći uspjeh po plasmanu su 1. »Makljažari« u sastavu Dorijan Rogović i Marko Kuzminović 2. »Play Boys« – Adam Ralica i Filip Fila te 3. »Amateri« –  Juraj čanić i Tomislav Galin.

Sveukupno to je bila odlična priprema te ujedno i poziv na skore turnire kako zbog nedostatka popraćenosti ne bi bili otkazani jer je ovaj organizacijski uspjeh pružio odličan primjer što je sve moguće uz volju i dobru organizaciju usprkos minimalnim ulaganjima ostvarenima kroz samofinanciranje sudionika. Naravno cijeli događaj bio je popraćen hip hop sountrackom te velikom posjećenošću cijenjenih umjetnika bjelovarske underground scene koji su svojim rapom i crtežima upotpunili cijeli after party. Svi sudionici i posjetioci izrazili su zadovoljstvo postignutim kao i organizator Adam Ralica koji vjeruje kako će ostvareni događaj doseći tradicionalno epski epitet s obzirom na veliku posjećenost te odzvoniti našom županijom i šire kao uspješan projekt koji će i ubuduće poslužiti kao dobar primjer.

Ažurirano ( Subota, 19 Travanj 2014 21:07 )