• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FOKSIĆI NA KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE U TAEKWONDOU

LARA PETEK PRVAKINJA, A MATEO KNEZIĆ VICEPRVAK HRVATSKE

TKDK »Fox« prvi puta se prihvatio organizacije jednog ovako velikog događaja. U Bjelovaru se nakon dugo vremena održalo jedno državno taekwondo natjecanje.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Školsko-sportskoj dvorani na »logoru«, u subotu 19. travnja, održano je Kadetsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Prvenstvo Hrvatske organizirao je Hrvatski taekwondo savez, a domaćin turnira bio je bjelovarski  TKDK »FOX«. Iako je bila Velika subota na turnir se odazvalo 315 boraca iz 65 hrvatskih taekwondo klubova. Inače, na taj dan 19. travnja – domaćin turnira, taekwondo klub FOX slavio je i svoju desetu jubilarnu godišnjicu postojanja.

Na turniru je i TKDK »Fox« nastupio s pet boraca. Na tatami je prva izašla TESA RAJČEVIĆ  u kategoriji kadetkinja do 44 kilograma. U prvom kolu pobjeđuje svoju protivnicu iz Zagreba, ali ždrijeb joj je u drugom kolu donio drugu nositeljicu koja je ipak bila prejaka.

Nedugo poslije Tese na borilište je izašla i  PETRA MIŠKULIN (kadetkinje do 41 kg) koja također prolazi prvo kolo, ali nažalost u borbi za medalju ždrijeb joj je donio kasniju prvakinju Hrvatske te se Petra mora zadovoljiti plasmanom od 5-8. mjesta.

Kao treća kadetkinja kluba na prvenstvu države nastupila je LARA PETEK u kategoriji do 29 kilograma. Lari u prvom kolu protivnica niti ne izlazi na tatami, u polufinalu borba traje svega petnaestak sekundi gdje s dva udarca u glavu deklasira svoju protivnicu, a u finalnoj borbi knock-outom pobjeđuje suparnicu iz Novog Zagreba. LARA PETEK je KADETSKA PRVAKINJA HRVATSKE!

U muškoj konkurenciji prvi je na tatami morao MARKO ERJAVAC u kategoriji do 37 kilograma. Marko s lakoćom prolazi prvog protivnika, ali nažalost nesretno na zlatni bod gubi u borbi za medalju, te se kao i Petra mora zadovoljiti plasmanom od 5.-8. mjesta.

Drugi kadet FOX-a bio je MATEO KNEZIĆ u kategoriji do 65 kilograma. Mateo je imao na rasporedu tri borbe. Prvu borbu s lakoćom prolazi, a u drugom kolu tehničkom diskvalifikacijom izbacuje protivnika i odlazi u finale. U finalu ga je čekao za glavu viši Luka Pandurević iz bjelovarske »Omege« koji lovi odlazak na Svjetsko kadetsko prvenstvo ove godine i koji je bio prejak za Matea. Ali MATEO KNEZIĆ je KADETSKI VICEPRVAK HRVATSKE.

Natjecatelje FOX-a vodio je trener Luka Horvat.

Osvrnimo se i na sam turnir. TKDK »Fox« prvi puta se prihvatio organizacije jednog ovako velikog događaja. U Bjelovaru se nakon dugo vremena održalo jedno državno taekwondo natjecanje. Prvenstvo je uz prof. Franju Prota, predsjednika Hrvatskog taekwondo saveza otvorio i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec. U zadnjih nekoliko godina ovo je bilo najmasovnije kadetsko prvenstvo države, te su se borbe odvijale na šest borilišta. Nakon cjelodnevnih okršaja najboljima su se u kadetskoj konkurenciji pokazali borci zagrebačkih klubova. Najbolji su bili kadeti TKDK »Jastreb« , drugi su bili kadeti Dubrave«, a treći borci iz »Caspera«. U konkurenciji kadetkinja uvjerljivo su slavile kadetkinje splitskog »Marjana«, a drugo mjesto osvojile su kadetkinje zagrebačkog »Jastreba«, te treće mjesto su osvojile kadetkinje »Osvita«, također iz Zagreba.

Klub se ovim putem zahvaljuje roditeljima i prijateljima svojih članova na pomoći u organizaciji turnira. Zahvaljuje se i Gradu Bjelovaru, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji kao pokroviteljima, te brojnim sponzorima koji su pomogli da se ovako nešto organizira u našemu gradu.

Ažurirano ( Nedjelja, 20 Travanj 2014 19:33 )