• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARČANIN DED PREDSTAVLJAT ĆE HRVATSKU NA NATJECANJU ZA NAJJAČEG ČOVJEKA EUROPE

Natjecanje će se održati 26. travnja ove godine u Slovačkoj, a osim Deda Hrvatsku će pretstavljati i Ivan Međimurec iz Svetog križa

E-mail Ispis PDF

Strongman Arnold Classic potpuni je naziv natjecanja u kojem će sudjelovati 24 najjača čovjeka u Europi, među kojima su i naši Vilijam Ded i Ivan Međimurec koji čine jedan par od njih 12 iz raznih europskih zemalja, dok će u finale, koje će se ove godine održati u Madridu ući svega četiri najbolja para.

Ovaj dvojac pokazao se kao odlična kombinacija, budući da su se u raznim domaćim natjecanjima pokazali kao najjači i najbolji, te od njih možemo očekivati odlične rezultate na navedenom natjecanju.

– Pošto je ovo prvo takmičenje i meni i Ivanu, nadamo se uspješnom probijanju i u daljnjim natjecanjima, te da ćemo biti sve bolji i bolji. – kratko nam je rekao Vilijam Ded.

Dvojcu će u njihovim pripremama za ovo prestižno natjecanje pomoći i Fitness centar »IRON MAN« Bjelovar, Noćni Bar »Sky Bar« Bjelovar, Caffe Bar »Chill Out« Bjelovar, D.T. »Metal Product« Bjelovar, Prima Commerce Bjelovar, »Salveo« dućan zdravlja Bjelovar i ostali.

Discipline u kojima će se natjecati:

- Vuča kamiona težine 17 tona i duljine 20 metara na vrijeme u paru

- Podizanje balvana od 220 kg iznad glave, na broj određen broj ponavljanja u paru

- Nošenje predmeta na rukama koji se nalazi na sredini šipke od 550 kg i 40 metara, na vrijeme u paru

- Island cross od 130 kg (predmet sličan bačvi koja sa strane ima male šipke, te ju treba podignuti na prsa i trčati sa njim određenu duljinu, svaki takmičar posebno)

- Mrtvo dizanje 320 kg na maximalan broj ponavljanja, radi se zasebno (podizanje šipke i utega od 320 kg od zemlje do visine kuka)

- Podizanje pet kamenih kugli, težine od 130 do 180 kilograma, u određenom vremenu, pri čemu sa podizanjem počinje jedan takmičar, a završava drugi

Ažurirano ( Utorak, 22 Travanj 2014 23:14 )