• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROTEKLOG VIKENDA NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE TRI PROMETNE NESREĆE

Mladac vozio s 2,07 promila!

Sve vozače starosti do 24 godine podsjećamo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za mlade vozača dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA Tijekom vikenda, od 12. do 14. veljače, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Uzroci prometnih nesreća bile su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno skretanje i oduzimanje prednosti prolaska. Pod utjecajem alkohola bio je jedan vozač.

Policijski službenici PU koprivičko–križevačke su tijekom proteklog vikenda sankcionirali 140 prometnih prekršaja, od čega 32 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 31 prekršaj vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 13. veljače, u 22.22 sati u Antolovcu, kada je 23 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Sve vozače starosti do 24 godine podsjećamo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za mlade vozača dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila. Da prekršaje ne čine samo mladi vozači, nego i oni poodmakle dobi govori podatak da je 61 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 130 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat. To je najveća brzina kretanja zabilježena prošlog vikenda i to u petak, 12. veljače, u 14.55 sati u Borovljanima.

UPOZORENJE - ZBOG VREMENSKIH UVJETA DODATNO SMANJITE BRZINU!

Policijski službenici podsjećaju vozače da brzinu kretanja svojih vozila trebaju uskladiti s postavljenom prometnom signalizacijom, gustoćom prometa, stanju kolnika i vremenskim prilikama. Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete (kiša, magla) koji nas očekuju, apeliramo na vozače da dodatno smanje brzinu kretanja svojih vozila i povećaju međusobni razmak te da obrate posebnu pozornost na pješake i vozače bicikala. Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete uslijed kojih je vidljivost smanjena, pješake podsjećamo na korištenje reflektirajuće materije odnosno izvora svjetlosti, a vozače bicikala na korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće.

Ažurirano ( Utorak, 16 Veljača 2016 11:16 )