• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U POLICIJSKOJ UPRAVI BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ODRŽAN RADNI SASTANAK NAČELNIKA POLICIJSKE UPRAVE DRAGUTINA VURNEKA I NJEGOVIH SURADNIKA, SA ŽUPANOM BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE DAMIROM BAJSOM, GRADONAČELNICIMA I NAČELNICIMA S PODRUČJA ŽUPANIJE

Policija prevencijom namjerava smanjiti broj pljački, razbojstava i poginulih na prometnicima

Lani je život na prometnicama županije izgubilo 14 osoba, a cilj je da se do 2020. godine taj broj prepoloviti

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj jučer, 16. veljače, održan je radni sastanak načelnika Policijske uprave Dragutina Vurneka i njegovih suradnika, sa županom Bjelovarsko-bilogorske županije Damirom Bajsom, gradonačelnicima i načelnicima s područja županije.

Bila je to prilika da načelnik Dragutin Vurnek prezentira stanje sigurnosti na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u 2015. godini te da iznese prioritete i ciljeve koji se žele postići u 2016. godini na poboljšanju stanja sigurnosti.  U jednom dijelu to se odnosi na smanjenje imovinskih delikata, ali i na prevenciju kojoj je cilj smanjenje broja poginulih na županijskim prometnicima. Lani je život na prometnicama županije izgubilo 14 osoba, a cilj je da se do 2020. godine taj broj prepoloviti.

– Kada govorimo o temeljnim poslovima policije onda možemo reći da je naša Policijska uprava u okvirima standarda Hrvatske ili čak i bolja. To znači da naši djelatnici svoj posao rade profesionalno, kvalitetno i da je rezultat onakav kako i naši ljudi očekuju. No, ni policiji nije lako s obzirom na ekonomsku situaciju. Ponekad ih se stavlja u kušnju, i treba ostati profesionalan, a to nije lako. Kao župan smatram da naša policija obavlja svoj posao na način da možemo reći da sam iznimno zadovoljan. Ne samo da radi posao u županiji, već i u situacijama kada je potrebno pomoći negdje drugdje, bilo da se radi o prolazu imigranata ili nešto drugo. Policijska uprava ima jasne ciljeve za 2016., a to je da se žele smanjiti imovinski delikti i da se i dalje radi na smanjenju kaznenih djela u prometu, a to znači smanjenje poginulih u prometu. Svi zajedno moramo poraditi na tome, jer nije sve do policije. Moramo riješiti neke crne točke kada se govori o prometnicama naše županije. Stoga zajedno moramo napraviti jedan napredak – naglasio je župan Bajs i dodao – Temeljem prijedloga Policijske uprave, Županijska skupština donijela je odluku o osnivanju Županijskog vijeća za prevenciju, jer prevencija je ključna. Uskoro ćemo imati i konstituirajuću sjednicu tog Vijeća, jer želimo početi s radom i dogovoriti koje će metode biti dalje vezane uz aktivnost tog vijeća. Na kraju bih rekao, sigurnost je nešto što mi podrazumijevamo kao nešto na što imamo pravo. Ali sigurnost se piše velikim slovima jer je to temeljni element kada govorimo o kvaliteti života. Kada naš građanin nazove našu policiju, može biti siguran da će oni doći pomoći, da će napraviti sve što je u mogućnosti da se pomogne građaninu i da se riješi slučaj, te da je ta sigurnost ono što je najvažnije. Građani moraju biti sigurni o svoju policiju, a mislim da naši građani mogu biti – zaključio je župan Bajs.

Ažurirano ( Srijeda, 17 Veljača 2016 13:55 )