• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA PODRUČJU POLICIJSKE UPRAVE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE 20. I 21. VELJAČE BEZ KAZNENIH DJELA I PROMETNIH NESREĆA

Pronađeno mrtvo tijelo

Mrtvo tijelo pronađeno je 20. veljače, oko 8.40 sati u odvodnom kanal puta kod Starigrada. Nisu utvrđene okolnosti koje bi upućivale na nasilnu smrt.

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA U protekla 24 sata na području Policijske uprave nisu zabilježena kaznena djela, a ni prometne nesreće, ali je zabilježeno  sedam prekršaja narušavanja javnog reda mira - dvije tučnjave u Koprivnici i Đelekovcu, držanje životinja bez nadzora u Đurđevcu, svađa ili vika u Glogovcu, omalovažavanje policijskih službenika u Kutnjaku, drsko ponašanje u Novom Virju, te točenje alkoholnih pića alkoholiziranim osobama u Virju. Dvije osobe zadržane su do otriježnjenja.

Od ostalih događaja zabilježen je pronalazak mrtvog tijela 64-godišnjaka 20. veljače, oko 8.40 sati u odvodnom kanal puta kod Starigrada pronađeno je mrtvo tijelo. Nisu utvrđene okolnosti koje bi upućivale na nasilnu smrt.

ALKOHOL NAJČEŠĆI UZROČNIK STRADAVANJA U PROMETU

20. veljače, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 43-godišnji vozač koji je u petak oko 14.10 sati u Koprivnici upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.34 promila. Kažnjen je novčanom kaznom 3600 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije osam mjeseci.

U Policijskoj upravi podsjećaju da je alkohol jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu.

– Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti – poručuje glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke Dražen Laljek.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 08:23 )