• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Predsjednik Udruge općina u RH Bukvić sa suradnicima kod Prvog potpredsjednika Vlade Karamarka

Prvi potpredsjednik Vlade dao je potporu prijedlozima kao i angažmanu koji Udruga ulaže kako bi hrvatsku javnost upoznala i upozorila na aspekte reforme lokalne samouprave koju svakako treba provesti

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Prvi potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko susreo se u srijedu 2. ožujka u Banskim dvorima s izaslanstvom Udruge općina u Republici Hrvatskoj kojeg su činili predsjednik udruge Đuro Bukvić, dopredsjednik Martin Baričević, glavni tajnik Bruno Hranić, član Upravnog odbora Slavko Prišćan te načelnik Nenad Horvatić.

Razgovaralo se o brojnim problemima lokalne samouprave u Hrvatskoj, nužnosti ulaganja u sela u svrhu njihova opstanka kao i unaprjeđenju postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta. Naglašena je potreba efikasnog korištenja EU fondova a kao ilustracija napomenuto da 150 općina trenutno ima u pripremi projekte vrijedne 300 milijuna eura koji čekaju realizaciju. Prvi potpredsjednik Vlade dao je potporu prijedlozima Udruge općina kao i angažmanu koji Udruga ulaže kako bi hrvatsku javnost upoznala i upozorila na aspekte reforme lokalne samouprave koju svakako treba provesti, ali joj treba prethoditi ozbiljna i sadržajna analiza stanja.

Izvor: udruga-opcina.hr

Ažurirano ( Petak, 04 Ožujak 2016 12:12 )