• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROMETNA NESREĆA U BJELOVARU

Sletio u jarak kojim je nekada vozila željeznica

Vozač pod utjecajem alkohola od 1,36 g/kg, kretao se automobilom po Osječkoj ulici u smjeru centra te je u zavoju proletio ravno kroz ogradu i završio u 10 metara dubokom kanalu

E-mail Ispis PDF

Foto: čitatelj

BJELOVAR U utorak, 03. ožujka oko 16:50 sati, 20-godišnjak iz Bjelovara je pod utjecajem alkohola od 1,36 g/kg upravljao svojim Audijem A3 u Bjelovaru, Osječkom ulicom te ulaskom u oštri nepregledni zavoj nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika uslijed čega je probio metalnu ogradu i sletio u 10 metara duboki kanal. U prometnoj nesreći mladić je zadobio lakše ozljede ali je zadržan u bolnici.

MLADI VOZAČI OPREZNO U CESTOVNOM PROMETU

Mladi vozači za razliku od starijih češće prihvaćaju rizike, pa onda češće i stradaju. Brzom vožnjom, rizičnim pretjecanjima ili ulaženjima u zavoj velikom brzinom neće nikoga impresionirati, ali će sigurno životno ugroziti sebe i druge sudionike u prometu. A i njihovi suputnici se neće  osjećati ugodno.

Mladi vozači ne smiju upravljati vozilom, ako u organizmu imaju alkohola ili opojnih droga. Svi ostali vozači smiju imati do 0,5 promila alkohola u krvi za vrijeme upravljanja vozilom.

Također je potrebno napomenuti da je vozačko iskustvo jako bitno te da se sa povećanjem vozačkog iskustva rizici događanja prometnih nesreća smanjuju.

Zbog toga apeliramo da ne voze ako su pod utjecajem alkohola. Nedovoljno vozačko iskustvo i smanjene vozačke sposobnosti zbog utjecaja alkohola su jako loša kombinacija, a pogotovo ako alkohol utječe na način da se vozač nastoji »dokazati« rizičnom i opasnom vožnjom. Suputnici bi vozaču koji rizično vozi trebali dati do znanja im se takva vožnja nimalo ne sviđa.

Brzinu vozila potrebno je prilagoditi prometnim uvjetima te vremenskim uvjetima. Na primjer noću i pri mokrom kolniku tamno odjeveni pješak vidi se na jedva dvadesetak metara pred vozilom, a da bi se izbjegao nalet na njega brzina vozila ne bi smjela biti veća od 40 km/h.

Obvezno se vežite pojasom, jer u slučaju sudara rizici od stradavanja znatno su manji kada su osobe vezane. Ukoliko se vozite motociklom ili mopedom kaciga je obavezna, a zaštitna odjela i  ostala zaštitna oprema su preporučljivi.

Apeliramo na mlade vozače da se u prometu ponašaju odgovorno, poručuju iz policije.

Ažurirano ( Petak, 11 Ožujak 2016 09:59 )