• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA 16. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA BJELOVAR

Nakon Uskrsa počinje jednosmjenska nastava u područnoj školi u Ždralovima

Park ostaje isti po gabaritima, uz neke male promjene oko paviljona. Obnova paviljona bi trebala biti završena u svibnju, i to zajedno s opločenjem oko paviljona. Nakon toga slijedi zamjena ulične rasvjete, pojasnio je pročelnik Markovinović na aktualnom satu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Nakon Uskrsa počet će jednosmjenska nastava u područnoj školi u Ždralovima, koja pripada II. osnovnoj školi Bjelovar, rekla je na aktualnom satu Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika, odgovarajući na pitanje HDZ-ove vijećnice Dragice Valentić, na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovar. Sjednica je održana jučer, 9. ožujka, u velikoj gradskoj vijećnici.

Na aktualnom satu HDZ-ov vijećnik Marijan Coner postavio je pitanje o biciklističkim stazama te iznio nekoliko prijedloga. Odgovarajući na njegovo pitanje, Ivica Markovinović, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora, rekao je da se ovih dana projektira 17 km turističkih biciklističkih ruta u sjevernom dijelu grada – Gornje Plavnice, Letičani i Zvijerci, a za što su dobili potporu od Ministarstva turizma. Isto tako, prema njegovim riječima, policija je odobrila da se pješačke staze prema Velikom Korenovu prenamijene u pješačko-biciklističke.

Dunja Vasić postavila je pitanje o uređenju središnjeg gradskog parka nakon obnove paviljona. Odnosno, SDP-ovu vijećnicu, zanimalo je hoće li drveće biti porušeno, a zelene površine pretvorene u beton. Na pitanje je odgovorio pročelnik Markovinović koji je istaknuo da park ostaje isti po gabaritima, uz neke male promjene oko paviljona. Obnova paviljona bi trebala biti završena u svibnju, i to zajedno s opločenjem oko paviljona. Nakon toga slijedi zamjena ulične rasvjete, pojasnio je pročelnik Markovinović.

Cijeli aktualni sat možete pogledati na priloženom videu, a pitanja su se odnosila na broj zaposlenih u gradskoj upravi, o isplatama poljoprivrednicima, o Elektrometalu, o Gradskom muzeju Bjelovar i Narodnoj knjižnici »Petar Preradović«, o III. osnovnoj školi Bjelovar, o žrtvama u Lugu…

Ažurirano ( Četvrtak, 10 Ožujak 2016 17:22 )