• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POLICIJSKA UPRAVA BJELOVARSKO-BILOGORSKA NAJAVLJUJE VIKEND AKCIJU U PROMETU

Za vikend – brzina, alkohol, droga...

Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Nadzor će posebno biti usmjeren na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ali će se sankcionirati i drugi prekršaji – poručuju iz policije

E-mail Ispis PDF

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici tijekom noći s 12. na 13. ožujak (subota na nedjelju) provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu na području cijele naše Županije.

Cilj akcije je smanjenje broja prometnih nesreća i utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Nadzor će posebno biti usmjeren na vožnju  pod utjecajem alkohola i droga, ali će se sankcionirati i drugi prekršaji kao što su prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, upravljanje bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane, te prekršaji mladih vozača, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima kao i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća– poručuju iz policije.

UKRATKO IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

UHIĆEN PIJANI BICIKLIST NA »ROGU«

TROJSTVENI MARKOVAC U srijedu 9. ožujka u 16,50 sati, u Trojstvenom Markovcu, u Trojstvenoj ulici zatečen je 44-godišnjak, kako upravlja biciklom marke Rog pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg. Biciklist je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja, a protiv njega slijedi prijava prekršajnom sudu.

ZA DAN ŽENA VOZIO S 2,70 PROMILA

BJELOVAR U utorak 8. ožujka u 12,39 sati u Bjelovaru, u ulici Vijenac u nadzoru prometa zatečen je 40-godišnjak da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,70 g/kg. Budući da je postojala opasnost da će dalje nastaviti upravljati vozilom, uhićen je i priveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv 40-godišnjeg vozača slijedi prijava Prekršajnom sudu u Bjelovaru.

STABLO PO RADNIKU

U četvrtak, 10. ožujka, oko 9 sati, u šumskom predjelu »Zobikovac-Petkovača«, prilikom sječe stabala, jedno stablo je palo na 31-godišnjeg zaposlenika »Hrvatskih šuma«, koji je zadobio teške tjelesne ozljede koje na sreću nisu opasne po život. O nezgodi na radu obavijestit će se Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.

NAPLAĆENA KAZNA ZA UGRIZ!

GORNJE PLAVNICE Iako se kaže da nije vijest kada pas ugrize čovjeka, nego kada čovjek ugrize psa, ovaj puta činimo iznimku i objavljujemo vijest da je u utorak 8. ožujka u Gornjim Plavnicama, 73-godišnjaka koji se kretao pješice ugrizao pas mješanac koji je bio bez nadzora.

Vijest je neobična što je 76-godišnjem vlasniku odmah naplaćena novčana kazna.

Ažurirano ( Subota, 12 Ožujak 2016 17:28 )