• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRIOPĆENJE SABORSKIH ZASTUPNIKA DARIA HREBAKA (HSLS) I MIRA TOTGERGELIJA (HDZ) O ODRŽANOM SASTANKU S V.D. GLAVNIM RAVNATELJEM HRT-A G. SINIŠOM KOVAČIĆEM U VEZI PONOVNOG OTVARANJA DOPISNIŠTVA HTV-A U BJELOVARU

Povratak dopisništva HTV-a u Bjelovar

HRT, kao javni nacionalni servis, mora osigurati ravnomjerno pokrivanje svih događaja iz cijele Hrvatske, uz jednake uvjete, a budući da svi građani RH plaćaju jednaku pristojbu, vijesti iz svih županija, gradova i općina moraju imati jednaku mogućnost pojaviti se u informativnim emisijama HRT-a – stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Danas, 15. ožujka 2016. godine v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić primio je Darija Hrebaka i Mira Totgergelija, saborske zastupnike HSLS-a i HDZ-a na temu povratka dopisništva HTV-a u Grad Bjelovar.

Tom prilikom g. Kovačiću prezentirano je da HRT, kao javni nacionalni servis, mora osigurati ravnomjerno pokrivanje svih događaja iz cijele Hrvatske, uz jednake uvjete, a budući da svi građani RH plaćaju jednaku pristojbu, vijesti iz svih županija, gradova i općina moraju imati jednaku mogućnost pojaviti se u informativnim emisijama HRT-a. Razgranata dopisnička mreža jedan je od najvrjednijih resursa HRT-a jer su TV-studiji, možda, i najvažnija komparativna prednost HRT-a kao javnog servisa nad komercijalnim televizijskim kućama. Smatramo da sada to nije tako jer vijesti iz bjelovarsko-bilogorskog kraja i Grada Bjelovara jednostavno nema.

Nakon predstavljanja trenutačnog stanja i razloga zbog kojeg se traži povratak dopisništva u Bjelovar, gospodin Kovačić usuglasio se s iznesenim argumentima te izvijestio zastupnike da će HRT ponovno otvoriti svoje dopisništvo u Bjelovaru u iduća dva mjeseca.

Zastupnici su preuzeli na sebe obvezu da će pronaći odgovarajući prostor za novo dopisništvo zajedno s predstavnicima gradske i županijske vlasti.

Zaključno, g. Kovačić prihvatio je da se sljedeći radni sastanak održi u Bjelovaru kojem će on zajedno sa svojim suradnicima osobno nazočiti.

Ažurirano ( Utorak, 15 Ožujak 2016 15:18 )