• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽANA 2. SJEDNICA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA BJELOVARA

Najavljene dvije ekološke akcije i jedna kreativna radionica

Nakon sjednice Jana Brestovečki, dječja gradonačelnica Bjelovara; Karlo Oremović, voditelj Dječjeg foruma »Bijeli vitezovi« i Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika održali su konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli osnovne zaključke sa sjednice

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Druga sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj su mali vijećnici raspravljali o pripremama za akcije »Sat za planet Zemlju« i »Zelenu čistku« te o dogovoru za nadolazeće aktivnosti prema Planu rada za 2016. godinu i o prijavi za Naj projekt Savezu društava naša djeca održana je u utorak, 15. ožujka, u velikoj gradskoj vijećnici. Nakon sjednice Jana Brestovečki, dječja gradonačelnica Bjelovara; Karlo Oremović, voditelj Dječjeg foruma »Bijeli vitezovi« i Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika održali su konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli osnovne zaključke sa sjednice.

Jana Brestovečki, dječja gradonačelnica Bjelovara, govorila je o pripremama za nadolazeću globalnu akaciju za »Sat za planet Zemlju«. U akciji će sudjelovati Grad Bjelovar, ali naravno i svi članovi Dječjeg gradskog vijeća. U sklopu akcije ugasit će se ulična rasvjeta u Bjelovar, na sat vremena. Cilj akcije je ukazati na važnost električne energije, ali i istodobno na njezinu štetnost na okoliš, istaknula je Jana i pozvala sve građane da se pridruže ovoj akciji 19. ožujka u 20:30 do 21:30 sati.

Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika rekla je kako se Grad Bjelovar i ove godine pridružuje globalnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom »Zelena čistka«. Ove godine,  Zelena čistka održat će se 23. travnja s početkom u 9 sati. U akciji će sudjelovati predstavnici tvrtke Komunalac, članovi bjelovarskog Dječjeg gradskog vijeća te svi oni koji žele sudjelovati u ovoj vrijednoj i važnoj akciji. Pozivam sve građane neka se pridruže akciji čišćenja, ali isto tako da prijave nove lokacije divljeg odlagališta otpada, rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

Karlo Oremović, voditelj Dječjeg foruma »Bijeli vitezovi« govorio je o svim aktivnosti Foruma u 2016. godini. Istaknuo je kako im je cilj razvijanje prijateljstva putem aktivnosti među djecom starije osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te širenje spoznaje o ljudskim vrijednostima. Dodao je da i Dječji forum podržava akciju »Sat za planet Zemlju«  i pozvao sve zainteresirane predškolce da se prijave do 18. ožujka na kreativnu uskrsnu radionicu »Zekine pustolovine«, koja će se održati 23. ožujka u 9:30 u prostoru društva »Naša djeca« u Bjelovaru.

Ažurirano ( Četvrtak, 17 Ožujak 2016 20:15 )