• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Čazma konačno dobila novu ulicu prema dječjem igralištu

Na dugogodišnji problem u više su navrata ukazivali upravo stanari iz spomenute zgrade s obzirom na to da su u nepostojanju dugog i adekvatnog prilaznog puta, kroz njihovo dvorište svakodnevno, automobilima, kamionima i dostavnim vozilima prolazili do svojih garaža stanari susjedne zgrade, a kao najveći problem i vozila u službi, odnosno nerijetko i gosti obližnje Kavane »Ana«

E-mail Ispis PDF

ČAZMA U središtu  Čazme, nakon dugog niza godina, na postojećem prolazu i do sada neuređenom i za to predviđenom putu, konačno je svjetlo dana ugledala novoizgrađena ulica koja iz Ul. Alojza Vulinca, kao jedini legalni put, vodi do dječjeg igrališta, a koja se nalazi neposredno iza Gradske knjižnice i uz dvorište koje je privatno vlasništvo stanara iz zgrade u Ul. kralja Tomislava 10 u kojem se uz garaže nalaze i parkirna mjesta namijenjena suvlasnicima iste stambene zgrade.

Na dugogodišnji problem u više su navrata ukazivali upravo stanari iz spomenute zgrade s obzirom na to da su u nepostojanju dugog i adekvatnog prilaznog puta, kroz njihovo dvorište svakodnevno, automobilima, kamionima i dostavnim vozilima prolazili do svojih garaža stanari susjedne zgrade, a kao najveći problem i vozila u službi, odnosno nerijetko i gosti obližnje Kavane »Ana«.

Novoizgrađena ulica konačno je svima koji nisu suvlasnici dvorišta,  jedino rješenje za prolazak do svojih posjeda, a stanari  čije su dvorište do sada koristili kao nužni prolaz napokon mogu prestati brinuti o uništavanju asfalta, zauzimanju parkirnih mjesta, prometne gužve, a prije svega o sigurnosti djece koja se igraju u svojem dvorištu.

Zahvaljujući Gradu Čazmi, osim ove novouređene ulice čiji su radovi započeli u sklopu rekonstrukcije i ostalih ulica u Čazmi, ponajprije Ulice braće Radića u kojem će se također riješiti problem parkiranja stanara i korisnika dječjeg vrtića, ove je godine u planu i izgradnja spojne ceste između Livadarske i Ul. Alojza Vulinca, odnosno ceste koja će osigurati nesmetani promet školskih autobusa između osnovne i srednje škole u Čazmi.

Iz razgovora s gradonačelnikom Čazme, gospodinom Dinkom Pirakom doznajemo da je također u planu i rekonstrukcija Ul. Milana Novačića kao jedne od glavnih prometnica kroz Čazmu na relaciji Bjelovar – Ivanić Grad i dalje do Zagreba.

Gradonačelnik nam je, na radost građana Čazme, obližnjih stanara i korisnika Gradske knjižnice, najavio i skorašnje uređenje dvorišta i pristupa Gradskoj knjižnici  kojoj je službena adresa u Ul. Alojza Vulinca, a njezini  su korisnici pa i sami zaposlenici za prilaz knjižnici do sada nesmetano, često na uštrb stanara također koristili privatno dvorište stambene zgrade u Ul. kralja Tomislava. Nerijetko su tako, ljutiti stanari iste zgrade, posebice petkom kada se u knjižnici održavaju književne večeri, zbog parkiranja gostiju knjižnice i nemogućnosti parkiranja u vlastitom dvorištu, negodovali prijeteći policijom, priječenjem automobilima, ostavljanjem poruka na vjetrobranskim staklima i to sugrađanima koji vjerojatno nisu svjesni da se godinama parkiraju na privatnom, a ne gradskom posjedu.

Zahvalni stanari iz zgrade u središtu Čazme, sada se nadaju da će i međa koju dijele s novouređenom ulicom, biti ograđena stupićima uz koje će do dječjeg igrališta i prema školi  i dalje pješice ili biciklima moći prolaziti djeca i roditelji s kolicima dok će se automobilima do susjednih zgrada voziti isključivo novom ulicom. Ogradnim stupićima kao dijelu urbano-komunalne opreme, ivičnjacima i asfaltiranju nove ulice  nadaju se još ove godine, što nam je u razgovoru potvrdio i sam gradonačelnik Pirak.

Do sada realizirani i novoplanirani radovi na uređenju središta kao i šireg centra Čazme, doprinose sve boljem dojmu stanovnika i posjetitelja ovog malog i pitomog moslavačkog grada.

Ažurirano ( Nedjelja, 20 Ožujak 2016 11:53 )